A kórház neve: Jósa András Oktatókórház, Nyíregyháza

A szülés időpontja: 2019. április

A kórház állapota: Kívül-belül tiszta és rendezett (látszólag). 

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Tiszta, rendezett. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Abban a helyzetben nem igazán figyeltem (izgatott voltam). 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: -

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nekem egyik se volt. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Volt, akinek bent volt, de mi azt se tudtuk, hogy van ilyen lehetőség. Nem kaptunk erről tájékoztatást. 

Látogatási rend: Egyáltalán nem jöhetett be senki a kórterembe. Igaz, hogy többágyas volt, de még a holmijaimat sem segíthettek behozni és kivinni se friss császárnál. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Semmit nem kellett. Mindent adtak, csak hazaútra kellett vinni, vagy ha fényképeztetni akartam. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Két zuhanyzó volt egy hatágyas szobára, mivel nem kértem VIP szobát, de nem is volt. 

Van-e VIP szoba? Van, de akkor, amikor én feküdtem bent, mind foglalt volt. 

Koszt mennyisége, minősége: Én egyszer se kóstoltam, de a szobatársak panaszkodtak, hogy mindig ugyanaz, és az íze se volt a legjobb. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Arról, hogy mi fog történni a műtét alatt igen, és hogy visznek az őrzőbe. Aztán kész. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem, de nem is kértem, Ha kérek, biztos adnak. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Az ápolókkal szemben van negatív tapasztalatom. Az őrzőben friss császárral segítség nélkül nagy nehéz felálltam, és persze véreztem, amiért az ápoló rám is szólt, hogy miért így álltam fel. Járkálnom kellett, de majdnem el is ájultam, úgyhogy visszafeküdtem.

Szülés után végre behozták este a kiscsillagom, de nem volt tejem sajnos, de hiába szóltam, annyit mondtak, majd lesz. Tisztában voltam vele, hogy császár után nem jön azonnal, de szerettem volna, ha nem éhesen alszik el a gyerekem. Második nap kisírtam a szemem, hogy etessék meg a kicsit, mert éhes és nincs tejem.

Harmadik nap kértem egy fájdalomcsillapítót, a kedves nővérke adott is, aztán másnap kértem egy másiktól, aki közölte, hogy nem adhat semmiféle gyógyszert. Majd utolsó nap azt se engedték meg, hogy a párom vagy anyukám az ajtóig eljöjjön, hogy behozzák a kicsi holmiját, amibe hazavihettük.

Az izgulás és a pici félelmem ellenére élveztem a műtétet, mivel az orvosok és a segédeik elterelték a figyelmem, de a magány, ami bent volt, hogy hiába fájt mindenem, nem jöhetett be hozzám senki. Nekem kellett mindig kicsoszogni, és persze kimentem, mivel örültem, hogy látom a családom. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: nem emlékszem
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 9
  • tisztaság: 10
  • ellátás minősége: 8
  • személyes élmények: 8

Adrienn

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Olvass még véleményeket a nyíregyházi szülészetről!

Ha fizetsz, segítenek, ha nem, nem

Kötelező a beöntés és a borotválás a nyíregyházi kórházban


Nem engedték be az apukát a szülésre