A kórház neve: BAZ Megyei Központi Kórház, Miskolc

A szülés időpontja (év, hónap): 2022. 01.

A kórház állapota: 10-es skálán mondjuk 7-es.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A terhespatológián nagyon gyenge, az ajtón kifelé folyt a víz zuhanyzáskor. A gyerekágyas részlegen teljesen jó. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): A szülőszoba fürdőjében volt a fittball-labda, mással nem találkoztam. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Akinél szültem orvos és szülésznő, mindketten nagyon segítőkészek voltak, türelmesek. A csecsemősök már annyira nem, de itt is voltak kivételek szerencsére.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): A vajúdás 11 óra volt, nem siettek semmivel. A gátmetszést megkérdezték, hogy beleegyezem-e. Illetve mivel nem nagyon akart kibújni a bébi, az utolsó 3 percben kaptam oxitocint. Apuka bent lehetett velem. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): -

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Akkor még vészhelyzet volt, így látogatni nem lehetett, csomagot is csak meghatározott időben lehetett leadni a portán. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Pelenka, popsitörlő, popsikrém, textilpelus. Minden mást ők intéztek a reggeli/esti fürdetésnél. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Én kétágyas kórteremben voltam, így a szomszéd szobával volt közös zuhanyzónk. 4 ágy, 1 zuhi.

Van-e VIP szoba? Van.

Koszt mennyisége, minősége: Reggeli + vacsi +leves mindennap ugyanaz, a második változó… hol puffasztó, hol íztelen. A mennyisége sem egy szoptatást beindító mennyiség.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: A védőnők rengeteget segítettek (az isten áldjon titeket!). 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz:  A bimbóvédőt ajánlom mindenkinek vinni, én anélkül nem tudtam volna szoptatni (nem a fájdalom miatt). Illetve tejserkenrő sört vagy teát és rengeteg vizet (5l) mert tényleg segít beindulni a tejcsinek. 

Értékelés:

 • szülészet állapota: 8
 • kórtermek állapota: 9
 • szülőszoba korszerűsége: 7
 • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
 • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
 • orvosok segítőkészsége: 9
 • szülésznők segítőkészsége: 8
 • csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
 • kommunikáció, tájékoztatás: 5
 • tisztaság: 9
 • ellátás minősége: 6
 • személyes élmények: 7

F.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A miskolci kórházról más is írt már véleményt, itt elolvashatod:

Szívatják a kismamát a miskolci kórházban

Nem fontos orvost fogadni, mindenkinél jó kezekben lesz!

A csecsemős lepattintott, amikor segítséget kértem

A nagymamát is beengedik a császármetszésre Miskolcon

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?