Az idei ősz egyik kihagyhatatlan témája, a tök és természetes velejárója, a Tökparti! Petyáéknál eme jeles esemény alkalmából rengeteg minden történt.

Először is ismerkedtek a különböző típusú, alakú, színű tökökkel – faragnivaló tök, dísztök, sütni való tök... Mint előző években is, jól megfogdosták, körbenézegették az akkor még gyanútlan tököket. Aztán kezdetét vette a „mi is van a tökön belül” illetve „mit is lehet kezdeni vele” hadművelet. Miután széttrancsírozták, jól megszemlélték a belsejét és alaposan tapicskolva a magok között szanaszéjjel kentek mindent, beleértve magukat is! Ez egy irtó jó játék nekik!

Miután kiszedték a tökből a belsejét, több vágányon mentek tovább az események. Volt tök, ami a sütőben végezte, és sorsa beteljesedvén finom csemege lett belőle. Aztán volt olyan, amelyik kifaragódott, és égő gyertya került bele. Nem kis csodálkozás ült ki az arcocskákra, hogy akkor most, hogy is van ez? Miért is világít ez itt, mikor az előbb még nem világított?! Még tovább gondolva a Mit is lehet még kezdeni a megtisztított, feldarabolt tökkel? projektet, gyümölcscentrifugába is került nem kevés. Ha másért nem, már azért is, mert Petya imádja beledobálni a cuccot, és nyomkodni a gombot rajta (az, hogy lesz-e bárki, aki megkóstolja a belőle kifolyó nedűt…? Nem erről szólt a sztori!)

Tovább is van, írom még! Ilyenkor sok-sok finomság kerül az asztalra, és minő meglepő, ezeknek a túlnyomó többsége szintén tökből készült. És hogy a tökmag se menjen kárba, szebbnél szebb művészi alkotások születtek belőle.

A mostani Tökpartira is be lehetett öltözni, annak, aki akart. Mi gondoltuk, akarunk, csak az öltözék beszerzése okozott egy kis problémát. Több üzletben is jártam, mire egyáltalán találtam valamit Petyának, ami denevéres-pókos-csontvázas… Nem is igazán értem, hogy miért van már most tele az üzletek többsége KARÁCSONYI cuccokkal. Az idén eltörölték a Halloweent?! És a Mikulást is?!

Pankuci

Petyáról ezekben a posztokban is olvashatsz:

Hova tegyem a sérült gyerekemet a nyári szünetben?

Az allergiavizsgálat nem volt egyszerű Petyával

Fordítva adta fel a pelenkát az új óvó néni

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?