szülés szétnyílt császárseb

Az utóbbi időben rengeteg történetet olvastam itt az oldalon. Nagyon sok hasonló esetet, mint ami velem/velünk történt.

Első próbálkozásra azonnal összejött a kislányunk. Álom terhességem volt, egy rosszullét nélkül, minden a legnagyobb rendben zajlott. A 40. héten befektettek a kórházba, nem akart kibújni a babám. A 41. hétig vártak. Reggel 7-kor irány a szülőszoba. 

Oxitocin, szülésindítás tablettával. Miközben felhelyezte az orvos, elfolyt a magzatvíz. Este 7-ig a szülőágyon még mindig csak kétujjnyita voltam kitágulva. Romlani kezdett a baba szívhangja, irány a műtő. Miután megszületett, felsírt, és csend lett. Nem tudom, mi történt ott, de pár pillanat után már sírt. Egy kézi lélegeztetőt láttam csak ott... 

Keddi napon született a mi gyönyörű kislányunk, szombaton jöhettünk haza. Vasárnap feküdtem be az ágyba mellé, és szétnyílt a hasamon a seb. Ömlött belőle a vér, a gyerek, az ágynemű minden tiszta vér volt. Irány a kórház... Közölték, hogy egy-két hétre feküdjek be mert minden nap tisztítani kell a hasamon a lyukat.

Mondtam, hogy inkább minden nap jövök, de ezt egy újszülött mellett nem tudom megtenni. Két hétig minden nap mentem, napi 30 kilométert. Egy csütörtöki napon be kellett feküdnöm, altatásban egy darabot ki kellett metszeni a hasamból és újra összevarrni. Másnap reggel jöhettem haza. Gondoltam, most már minden rendben lesz. Sajnos nem így lett. Este 40°-os lázzal vissza. Mint utólag kiderült, gyermekágyi láz.

Két napig nem tudták, hol van a fertőzés vagy mitől, a lázam nem akart lemenni. Egy sebész felnyitotta a friss sebet a hasamon, nem ott van-e a baj. Végül az MRI kimutatta. A méhem tele volt baktériummal. Vasárnap este 8-kor irány a műtő. Altatás, kaparás. Azt mondta az orvosom, egy percet sem lehet tovább várni, mert vagy meghalok vagy az intenzív osztályra kerülök, vagy a méhemet kell kivenni. 

Megműtött, a lázam lentebb ment. Egy hétig még a kórházban voltam, antibiotikumos infúziót kaptam háromóránként egy hétig. Már annyira nem volt vénám, hogy a lábujjamnál akartak megszúrni.

Eközben a párom friss apukaként itthon a pár napos lányunkkal egyedül. Mondanom sem kell, hogy tökéletes apuka lett belőle ez a nehéz időszak alatt. Olyan szoros kötelék alakult ki közöttük, hogy ez egy életre megmarad most már.

Egy hét után haza jöhettem, a hasamon a lyuk magától forrt össze több hónap alatt. Azt mondta az orvos, hogy ilyen rövid időn belül már nem mer elaltatni egy újabb műtéthez. Ez két éve volt, azóta elmúlt kétéves a kislányunk.

Folyt. köv.

T.

Mással is történt hasonló...

Szétvált a császárheg tíz nappal a császármetszés után

Három hónapig éltem elfertőződött császársebbel