2004.05.25

Ülök az angol nyelvtankönyv felett és azon gondolkozom, hogy hogyan lehettem ennyire hülye. Vagy naiv. Vagy mindkettő. Az történt, hogy tavaly, amikor még csak pár hónapos terhes voltam az első gyermekemmel, és a hormonoknak köszönhetően közöm sem volt a való világhoz, értsd: úsztam a boldogságban, akkor nálam nem a fészekrakó ösztön indult be. Ugyan már, minek az?! Nekem az az abnormális ötletem támadt, hogy leteszem az angol nyelvvizsgát. Azonnal kiszámoltam, hogy még pont be tudok jelentkezni a következő vizsgaidőpontra, mert hiszen akkor még csak 8 hónapos terhes leszek! Mivel alapvetően a tettek embere vagyok, azonnal be is jelentkeztem abba a Rigó utcai nyelvvizsgaközpontba, amitől a kilencvenes években minden jóérzésű ember gyomra azonnal görcsbe rándult.

7,5 hónapos terhesen persze már körülöttem is kezdett oszladozni a csillámpónis, unikornisos, vattacukros világ, és döbbenten realizálódott bennem, hogy milyen frankón kicsesztem magammal fél évvel korábban. Harminc percet sem bírtam ki pisilés nélkül, nemhogy három órát, ami ugye az írásbeli hossza. Ráadásul egyáltalán nem sikerült azt az ütemtervet tartanom a felkészülés alatt, amit még szintén az agynélküli, bódult állapotomban találtam ki. Szóval rájöttem, hogy itt csak egy megoldás van, a halasztás. Begurultam a Rigó utca ügyfélszolgálatára, ahol a hasméretemet látva azonnal jóváhagyták a halasztási kérelmemet, de megjegyezték, hogy maximum hat hónapot lehet halasztani. Hat hónap? Az szuper! Addigra már öt hónapos lesz Márk! Simán megoldom!

Aha, simán. Most öt hónapos Márk. Az igaz, hogy hatalmas szerencsém van vele, mert nagyon nyugis és tényleg lehet mellette tanulni, de két dologgal nem számoltam:

  • egyrészt önmagammal, vagyis azzal, hogy Márk születése után belecsúszom egy pár hetes szorongásos, kényszeres, depis időszakba, amiből öt hét alatt sikerült kikecmeregnem. Ebben az időszakban terveim szerint négy igeidőt kellett volna átismételnem...
  • másrészt a napi tejhozamomat is figyelmen kívül hagytam. Bármelyik paraszt bácsi sírva fakadna a boldogságtól, ha ilyen jól tejelő tehene lenne. Elég nagy kihívásnak tűnik három órát végigülni fejés nélkül.

2004.05.31.

Túl vagyok az írásbeli nyelvvizsgán. Vizsgadrukk ellen tökéletes megoldás a szoptatási időszak. Ugyanis tényleg az volt a legnagyobb problémám, hogy majdnem szétrobbantak a melleim.

2004.06.04

Újabb fantasztikus oldalát fedeztem fel az anyaságnak! A lelkiismeret-furdalás nélküli vizsga-pattintást! Ugyanis holnap kellene szóbelire és laborra mennem, de úgy osztották be a két időpontot, hogy az egyik kora délelőtt van, a másik pedig délután. Mivel egy órára lakunk a vizsgaközponttól, ezért elég macerás lenne az összevissza utazgatás, illetve nem is tudnám normálisan tárolni a lefejt tejet sem, ezért „sajnos” kihagyom a holnapi napot.

2004.07.28

Sikerült az írásbeli nyelvvizsgám! Hip, hip, hurrá! Két peluscsere és szoptatás között elégedetten gondolok rá. Mivel három gyermeket szeretnénk, ezért gőzöm sincs róla, hogy mikor lesz rá szükségem, de igazán jól mutat a bizonyítvány a fiókban a többi mellett.

2004.08.01

Márk nem hajlandó több anyatejet inni. Beszéltem a gyerekdokinkkal is, és megnyugtatott, hogy van ez így, hogy egyik napról a másikra leállnak a gyerekek. Szuper! Tejtermelés tekintetében még mindig olyan kiemelkedően teljesítek, hogy bármikor leszerződtethetne a Milka. Erre nem kell a gyereknek egy korty sem! Oké, azt nem bánom, hogy lassan elfelejthetem a mellszívót, mert ez a hét-nyolc hónapon át tartó fejés nem volt egy könnyű menet, de akkor is, csak így leállni...! Meg is ejtettem az első komoly beszélgetésemet Márkkal. Egyúttal meg is kaptam az első leckémet gyermeknevelésből. Mondhatok bármit, vannak helyzetek, amikor úgysem nyerhetek.

2004.08.15

Igazán harmonikus, kiegyensúlyozott napjaink vannak Márkkal. Rengeteget alszunk, sétálunk, mondókázunk. Mármint utóbbit csak én teszem, Márk pedig nagy szemekkel figyel. Tényleg minden jó, teljesen kipihent vagyok, és érzem, hogy egyre több felesleges energia halmozódik fel bennem, amivel kezdeni kellene valamit. Ráadásul már körvonalazódik is bennem, hogy mit. Egyre inkább vágyom a tanulásra, az iskolába járásra, a jegyzetelésre és a vizsgákra készülésre.   

Ráadásul hallottam róla, hogy a kismamák tandíjmentesen szerezhetik meg a másoddiplomát. Mindig is érdekelt a jog. Mindig is szerettem tanulni.

2004.09.10

Újra iskolapadban ülök! És igen, a jogi egyetemen! Távoktatásban tanulok, péntekenként kell csak bejárni. Bálint abszolút támogatta a tanulási tervemet, és annak is örül, hogy péntekenként „fiúnapot” tartanak Márkkal. Szerencsére össze tudta egyeztetni ezeket a napokat a munkájával is.

2005.01.10

Túl vagyok az első féléves vizsgaidőszakon. Csupa ötössel! Mivel mindig is éjszakánként tanultam és elég jó tempóban, ezért Márk napirendjébe semmit sem zavar be a tanulásom. Sőt! Az ebéd utáni mondókázás után remekül elalszik a polgári jogra. Az alkotmányjogra sajnos én is.

2005.02.20

Már elmúlt egyéves Márk. Azon a babafórumon, ahol viszonylag aktív életet élek, megtudtam, hogy az egyik fórumtársamnak ma született meg a második gyermeke. A hírérték ebben az, hogy az első kislánya, akkor született. amikor Márk. Egész nap csak erre tudok gondolni. Mi is kis korkülönbséggel szeretnénk testvért Márknak, mert Bálintéknál és nálunk is olyan nagy volt a korkülönbség, hogy gyermekkorunkban nem tudott olyan igazi testvéri viszony kialakulni. Emlékszem, hogy kisgyermekként mennyire vágytam egy testvérre. Hihetetlenül boldog voltam, amikor hétéves koromban végre megszületett az öcsém.

2005.03.18

Megbeszéltük a kistesó-kérdést Bálinttal. Nagyon lelkes ő is, úgyhogy rohanok is a gyógyszertárba tesztekért.

2005.03.21

Guggolok a mosdóban a kis műanyag tesztet bámulva miközben számolom a másodperceket...

Kíváncsi vagy mások szüléstörténeteire? Ezeket ajánljuk:

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>