A kórház neve: Maternity Magánkórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2020 február 

A kórház állapota: Nagyon jó, minden tiszta és modern, jól felszerelt.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A szülőszobához nem volt külön mosdó, csak a folyosón lévő, de teljesen tiszta volt. Utána családi szobában helyeztek el, itt minden szobához saját mosdó és zuhanyzó tartozik. Szintén tiszta és modern volt. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Nekem csak egy labda jutott, meg az ágy. Kicsit hiányoltam az alternatív lehetőségeket, főleg a kádat ennyi pénzért. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki végig maximálisan kedves és segítőkész volt. A két benn töltött nap alatt maguktól jöttek a csecsemős nővérek és szoptatási tanácsadók és mutogatták, hogy mit hogyan kell csinálni, és akár éjszaka is kérhettünk segítséget. Éltünk is vele, első baba. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Én vendégorvost vittem, így nem tudok nyilatkozni, hogy a kórház saját orvosainál mi a szokás. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, hogy benz lehet az apuka, de én természetes úton szültem. Ott benz volt végig. 

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Látogatási tilalom volt a covid miatt, viszont 2 hétnél nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában az apuka végig bent lehet a szülésen, majd az azt követő két napban is bent lehet és bent alhat velünk családi szobában. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Semmit, csak a hazavitelhez ruhát.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Minden szobához saját zuhanyzó tartozik.

Van-e VIP szoba? Úgy tudom nem, kizárólag családi szobák vannak. Mondhatjuk, hogy az összes VIP. 

Koszt mennyisége, minősége: Az étel tápláló és finom. Terhességi cukorbetegséggel mentem szülni, így diabetikus menüt kértem. Ez csak papíron sikerült, minden ételen volt egy matrica, hogy diabetikus (tényleg mást kaptam, mint a férjem), viszont maga az étel nem igazán volt diabetikus. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen, végig mindenről tájékoztattak, hogy mikor mi fog történni. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, a csecsemős nővérek és szülésznők sok tanáccsal elláttak. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Elég drága itt egy szülés, de úgy érzem, megérte, nagyon jó élmény volt. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 10
  • ellátás minősége: 9
  • személyes élmények: 10

D.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a Maternity szülészetéről, olvasd el!

A szülésznőm kiment hisztizni a szülésemről

Amikor az odafigyelésért legálisan fizet a kismama

Minden fillért megért a magánszülés

Szerződésben rögzített szüléstervvel lehet szülni a Maternity Klinikán

Ezért szültem magánkórházban