A kórház neve: Jávorszky Ödön Kórház, Vác 

A szülés időpontja (év, hónap): 2020. szeptember

A kórház állapota: Mondhatjuk jónak.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Jó, maximum annyi, hogy a zuhanyzó tálcáját kicsit meg kellene magasítani, hogy ne folyjon ki a víz. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Lett volna, de én egyiket se próbáltam ki. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Nagyon segítőkészek, csak néha a kommunikáció nem ment. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nem siettették, oxitocint kaptam és gátmetszés is volt (nagy volt a baba). Annyi volt a bajom, hogy a gátvarrással nem vártak, amíg hatott az érzéstelenítő.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem császárral szültem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Meg volt adva, hogy 15:00 és 18:00 között lehet jönni, de nem szólta,k hogy ha jöttek délelőtt is. Nem jöhetett ki, én mentem le a büféhez (vírus volt). 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Pelenka, popsitörlő, kifogó, textilpelenka. Ruha nem nagyon kellett, azt ott adtak, csak a hazahozós ruha kellett. (Nem nagyon tetszett az egyik nővérnek, hogy egy otthoni ruhát szerettem volna ráadni a lányomra.) 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? 6 vagy 4 ágyas szoba, én 6 ágyas szobában voltam.

Van-e VIP szoba? Elvileg van. 

Koszt mennyisége, minősége: A levesek nagy többségében majdnem egyformák, de finomak, a másodiknak sokszor nem lehetett tudni, hogy mi akar lenni. Mennyiség nekem kevés volt, de a családom küldött be ételt. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Dokit azt nem láttam a szülésem óta, a zárójelentésemet elkavarták (12:00 kor már kész volt, de csak 14:00-kor kaptam meg). De a csecsemősök, az ottani gyermekorvos és a védőnő kellően elmondta, amit kellett. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: -

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Szerintem annyi, hogy aki simán szül, az vigyen valami kaját vagy nasit. Nekem szülés után ennem kellett, mert majdnem összeestem. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 9
  • személyes élmények: 9

I.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a váci szülészetről, olvasd el!

Vácon szoptatni kell - ha van tej, ha nincs

Ne Vácra menj, ha gátvédelemmel és alternatív pózban szeretnél szülni

Vácon eldöntheti a kismama, hogy kengyelben szül vagy fogja a lábát