nyaralás nyár gyereknevelés Tünde

Olvasóinkat kérdeztük arról, fárasztó-e a nyaralás gyerekekkel. Gondolom, senki nem lepődik meg a válaszon: igen, az. A stressz mellett viszont rengeteg örömöt és élményt ad a közös nyaralás, így megéri a befektetett energia. Nézzük, hogy látják az anyukák.

„Gyerekekkel az anya nem nyaral, hanem nyaraltat. Bár nem fárasztó, mert imádja a gyerekeit, de számára nem is pihenés, főleg nem kikapcsolódás”

- írja Stella.

Nóri röviden fogalmaz:

„Nyaralás? Ugyan már, csak nem itthon vagyunk!”

Melinda tudja a nyugis nyaralás receptjét:

„Igazából szállás és félpanziós ellátás kérdése, minden más kikapcsolódás.”

Sokan válaszolták azt, hogy bár fárasztó a nyaralás gyerekkel, de boldogság is van benne bőven:

„Imádunk menni akárhová is a gyermekünkkel, mert boldogok vagyunk, ha látjuk, hogy valaminek örül, jól érzi magát, élményeket szerez, stb. Ettől függetlenül egy cseppet sem pihentető” - fejti ki véleményét Zita. Edit hasonlóan gondolkodik:

„Gyerek nélkül sehova nem megyünk. K..va fárasztó, de ez olyan jóleső, boldog fáradtság.”

Edina sem hagyná otthon gyermekét semmi pénzért:

„Én 38 évesen lettem anyuka, előtte nyaraltam már eleget gyermektelenül. Most már csakis gyerekkel mennék nyaralni és boldog vagyok, hogy ezentúl ez így lesz. Legszívesebben mindenhova vele mennék. Ki kell használni azt az időt, amíg anyával akar nyaralni, tinikorban már úgyis inkább táborba akar majd menni a haverokkal. Egyszem kisfiam, egyedül nevelem, el nem tudom képzelni, hogy nélküle nyaraljak.”

Beatrix is megtalálja a pozitívumot:

„Igen, de legalább kimozdulunk és kedves, jó emberekhez megyünk, szép, tiszta, jó levegőjű helyekre. Igen, elfáradok, de mégis feltöltődöm lelkileg.”

Veronikának nincsenek jó tapasztalatai a gyerekkel való nyaralásról:

„Két éve nyaraltunk utoljára együtt, akkor a kislányom szinte az egész hetet végighisztizte, semmi nem tetszett neki. Fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elmentünk.”

Nikolett kellő humorral kezeli a helyzetet:

„Áááá, dehogy fárasztó! Három gyerkőccel… Kész paródia vagyunk, amikor elindulunk, meg amikor levonulunk a partra a matracokkal, labdákkal, babakocsival. Ollé Holiday! Ez is egy korszak, elmúlik... Aztán majd lehet nyugiban napozni könyvvel a kezemben, ha nagyok lesznek. Most még sarazunk, labdázunk és úgy barnulunk, ahol a nap ér: félig vízben, félig ülve, állva. Ennyi... és a visítós hisztizés a parton... Na, olyan is volt... Már nevetek, akkor nem…”

Veronika is sztorizgat:

„Tavaly a 6 évessel 4 éjszakát nyaraltunk. Eskü, nem aludtam ez idő alatt 5 órát. A végén már nagyon vártam, hogy hazaérjünk. Persze nagyon jó volt, csak fárasztó.”

Végül íme, Katalin véleménye, aki összegezte a gyerekkel való nyaralást.

„Minden, csak nem pihenés a nyaralás, vagy csak egynapos kiruccanás. De mindenképpen fantasztikus élmény gyerekkel. Imádunk túrázni a férjemmel, de a másfél évesünkkel igazi kihívás, fárasztóbb és lassúbb (hát még ha babakocsival nyomtok le egy túrát). Egy egynapos strandra a fél lakást visszük, mert a mi van, ha pont az kell elvet követjük... Pár napra a bútorokon kívül mindent is vinni kell. Ezeket leszámítva nagy élmény minden a gyerekekkel... És ahogy látod, hogy élvezi az új és más környezetet... Felemelő érzés, és bármennyire is fárasztó, az motivál, hogy minél több helyet lásson és minél többet tapasztalhasson a világból.”

És számodra milyen a gyerekkel nyaralás?

Tünde

Olvass még a témában!

A gyerekeddel nyaralsz vagy a mobiloddal?

Rémálom lett a nyaralás: tarolt a rotavírus

Sérült gyerekkel nyaralni sem egyszerű