A kórház neve: Salgótarján Szent Lázár Megyei Kórház-Rendelőintézet

A szülés időpontja: 2019. november.

A kórház állapota: Felújítás alatt állt.

Mellékhelyiségek: Egy darab vécé tartozott két szobához, ezt lehetne bővíteni, de ezen kívül tiszta, rendezett volt, és a zuhanyzó is. Az ajtók lehetnének csukhatóak is. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Éppen felújítás alatt álltak a szülőszobák, ezért az ctg-s szobában lehetett szülni, elhúzható parafák voltak. Semmiféle más lehetőség nincsen, csak az ágyban szülés.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Reggel nyolckor érkeztem a kórházba, az ügyeletes orvos enyhén szólva nem volt kedves, egyszer vizsgált meg este hatig, a váltásig. Amikor jött a váltás, a szülésznő nagyon kedves volt, ő vezette le a szülést, mert az orvos be se jött, aki ügyeletes volt. Fogadott orvosom nem volt.

A csecsemős nővérek többsége kedves volt, de nem igazán voltak segítőkészek, a fejést se mutatták meg. A babákat nem lehet fürdetni se a kismamáknak, se a nővérek nem fürdetik.

Szüléslevezetés: A magzatvizem már reggel elfolyt, amikor megérkeztünk a kórházba. El volt színeződve, de nem igazán foglalkoztak vele. Rátettek a ctg-re két óra hosszára fél órás kihagyással, addig be sem nézett ránk senki. Nem kérdezték meg, hogy epidurális érzéstelenítést vagy esetleg fájdalomcsillapítót szeretnék-e. Az utolsó órában kaptunk oxitocint. A szülőszobákat éppen újították, ezért a ctg-s szobában szültünk, hárman egymás mellett, ponyvák voltak elhúzva köztünk.

Császármetszés: Nincs tapasztalatom.

Látogatási rend: Délelőtt 10-től 12-ig, és délután 4-től 6-ig lehetett látogatni. Az apuka nem jöhetett be, csak a szülés után pár perce a saját szobámba, aztán kiküldték.

Mit kell vinni a baba ellátásához: Pelenkát és popsitörlőt, popsikrémet. Saját ruhában lehet a napok alatt. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: Minden szobára jut egy zuhanyzó, összességében ezzel nincs baj. Vannak 6 és 3 ágyas szobák.

Van-e VIP szoba? Igen, két VIP szoba van az osztályon. A kismamáknak van tv, kanapé, szoptatós fotel, külön fürdő. De az apukák ide sem jöhetnek be. Napi 7000 forintot kell érte fizetni.

Koszt mennyisége minősége: Az étel átlagos volt, menzaszerű, meg lehetett enni. A terhességi vércukros kismamáknak biztosítanak más ételeket, étrendjükhöz megfelelőt.

Kommunikáció: A szülésznők, orvosok nem magyaráztak el semmit, ha kérdeztünk is valamit, furcsán néztek, mintha nekünk ez magától értetődő lenne.

Kaptál e tanácsokat a hazamenetel előtt: Nem, az orvosok semmiről nem tájékoztattak. A hathetes kontrollt már magánrendelésen végeztettem el.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A reggeli vizit hatkor kezdődik, felkapcsolják a lámpát, és mondják, hogy Jó reggelt! Az orvosok a szülés után már nem vizsgáltak meg egyszer sem. Megkérdezték, hogy vagyok, és mentek tovább.

Értékelés: 

  • Szülészet állapota: 7
  • Kórtermek állapota: 8
  • Szülőszoba korszerűsége: 5
  • Felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • Mellékhelyiség/zuhanyzók állapota: 8
  • Orvosok segítőkészsége: 7
  • Szülésznők segítőkészsége (akinél szültem): 10
  • Csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • Kommunikációs tájékoztatás: 5
  • Tisztáság: 9
  • Ellátás minősége: 9
  • Személyes élmények: 10

Angéla

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Olvass még kórházteszteket!

Hiába kértem, nem adott fájdalomcsillapítót a nővér a kórházban

Fizetni kell a szülészeten, hogy foglalkozzanak veled

Vigyél magaddal takarót, ha télen szülsz Ózdon