A kórház neve: Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika (Baross utcai részleg)

A szülés időpontja (év, hónap): 2021. január

A kórház állapota: Közepes, az utóbbi három évben sokat újítottak benne.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Folyosókon közös (ffi/női) vécéhelyiségek, amik borzasztó állapotban vannak. Gyerekágyas osztályon felújított, bár elég hiányos fürdők vannak, se törölközőtartó, semmilyen akasztó jellegű nincs, se egy kapaszkodó. Két nap alatt egyszer se takarították, csak mi magunknak.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Épp felújítás alatt volt, de engem császároztak, úgyhogy nem is láttam volna.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Attól függetlenül, hogy a harmadik babám volt, mindenki mindenről tájékoztatott, ha kérdés volt, válaszoltak rendesen. A műtőben is mindenki emberséges, rendes volt. Az őrzőben a nővér nagyon sokat segít, odafigyel.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): -

Császármetszés (bent lehet-e apuka): A járvány miatt nem, de két órára megkapta apuka a babát.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Járvány miatt abszolút nem lehet bemenni az épületbe, csak szülés idejére. A portán lehet átadni mindent, de csak addig lehet ott is hozzátartozó, vagy a portásnak leadni és ő továbbítja.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Én alapból vittem mindent.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Esetünkben három ágyra, de nem volt szomszéd szobánk, amúgy úgy tudom, két szobára (max. 6 ágy) jut egy zuhanyzó/wc.

Van-e VIP szoba? Nem tudom.

Koszt mennyisége, minősége: Gyenge minőség, kis mennyiséggel.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Műtét előtti nap az orvos gyorsan elmondta, hogy lesz a műtét, ha kérdés volt, válaszolt. Közvetlen a műtét előtt pedig az aneszteziológus mondta el részletesen, mi fog történni, mit kell érezni stb.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Gyerekágyas osztályon a takarítók borzasztóan végzik a munkájukat. A császárosoknak abszolút nem könnyítik meg semmivel a bent tartózkodást, se egy kapaszkodó a mosdóba esetleg, hogy könnyebben fel lehessen állni, se egy törölközőtartó, hogy zuhanyzásig lerakd a törölközőt, ruhákat, nekem ez nagy csalódás volt. Az első kettő babámat természetesen szültem a régi szobákban, de ott a mosdóban volt egy kapaszkodó meg akasztó legalább.

Értékelés:
 

  • szülészet állapota:  7
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: felújítás alatt
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 5
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 9
  • tisztaság: 6
  • ellátás minősége: 5

Sz.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a SOTE I. szülészetről:

A gátmetszés alap a SOTE I-en

Beöntést és borotválást is végeznek a SOTE I-en

A SOTE I-en mindenki rohan, nincs idő a kismamákra