(X)

Talán a legboldogítóbb élmény a világon – foglalta össze egy nagymama, amikor várandós unokája a szoptatásról kérdezte. Néhány gyakorlatiasabb kérdésre is válaszolt később, de a végén újra összefoglalta: ha működik, egyszerűen csak nagyon jó mindenkinek, elégedett baba, a baba elégedettsége felett elégedett szülők és környezet. És mit tehetünk, hogy működjön?

Első pillér: folyadék minden mennyiségben – lehetőleg amit szívesen iszol

Újszülött, szoptatás. Mit idéz fel számodra? Elégedett babaszuszogás és kortyolgatás puha neszeit (ami valóban az egyik legszebb flow-élmény a világon)? Látványos dekoltázst? Esetleg a kórházi fejőgép vagy a kézi mellszívó ütemes nyiszorgását, a két nap alatt rutinná váló kézmozdulatot, ahogy a baba szájába vagy a fejőgép tölcsérébe tesszük a mellbimbót? Anyatejillatot? Esetleg valamilyen, a tejelválasztásra pozitívan ható étel-vagy italféleség ízét-illatát, amit az elején lelkesen vedelünk, aztán ráunva egyre fancsalibb arccal gyűrjük magunkba?

Ha utóbbi, akkor jobb lenne olyan hatóanyag, amely megbújhat sokféle italban, hogy egyik ízére se unjunk rá hónapok alatt?

A jó hír, hogy ma már van ilyen. A Lactoflow étrend-kiegészítő készítmény kis tasakját bárhova vihetjük, és egy mozdulattal feloldhatjuk sokféle bő folyadékban, hiszen sok folyadékra nekünk és a babának is szüksége van.   A készítménynek mindössze diszkrét, kellemesen enyhe karamell-íze van, ami harmonizálhat vízzel, tejjel, gyümölcslével, amit kedvünk van épp inni. A benne lévő növényi hatóanyagok e formában is hatékonyak, a Lactoflow fő összetevői az árpamaláta, a szurokfű és a citromfű kivonata.

Második pillér: Nyugalom és pihenés anyának és babának

„Ne idegeskedj, elmegy a tejed” – néha az az ember lányának érzése, attól lesz ingerült egy idő után, ha meghallja ezt a sokak által emlegetett mondatot, és ha az anya ideges, ez a babára is átragadhat. A Lactoflow-ban lévő citromfű-kivonat segíthet abban, hogy egyrészt ránk nézve lehetőleg ne jusson senkinek se eszébe, hogy idegesek lennénk, mivel a citromfű szoptatástól függetlenül is azon növények közé tartozik, amit a nyugodt pihenés támogatójaként ismernek (azon túl hogy sokféle étel kellemes fűszere). Az Lactoflow-ban szintén jelen lévő árpamaláta hatóanyagai ahhoz járulnak hozzá, hogy a tej mennyisége miatt ne kelljen aggódni (a nagyi is megnyugodhat, hisz sör nélkül fogyasztjuk a malátát), míg a szurokfű-kivonat főleg az emlő és a tejmirigyek normál működésére van pozitív hatással. Vegánok és vegetáriánusok is megnyugodhatnak: ezek kizárólag természetes, növényi eredetű hatóanyagok.

Hol keressem?

A baba első napjaiban-heteiben általában a hozzátartozók veszik át a bevásárlás gondját, akik valószínűleg kevésbé fújják fejből a csecsemőgondozási feladatokhoz kínált termékek legjobb lelőhelyeit. A Lactoflow saját oldaláról elérhető webshopból azonban mindig lehet rendelni, így már másnap használhatja az anya, ha úgy érzi: a fejésnél pihentetőbb módon növelné a tejmennyiséget, hogy a kis nyöszörgő-sivalkodó folyamatosan jóllakott és elégedett legyen.

(X)

 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?