koronanapló koronavírus

Koronavírus-napló, Telfs,Tirol

2020.04.06. 22. nap

Itt a tavasz, úgyhogy nekiállok elrakni a téli ruhákat. Tegnap olyan erősen sütött a nap, hogy este vettem észre: totál leégtem.

Ma lesz újra sajtótájékoztató, kíváncsi leszek, milyen változások jönnek. Állítólag bejelentik, hogy mikor milyen formában és ütemben indul újra a gazdaság. Viszont a Bundeskanzler már elmondta, hogy még nagyon sokáig nem utazhatunk szabadon. Így mi sokáig nem utazhatunk a családunkhoz Magyarországra.

A kislányom gondolatban minden nap a kis barátnőjével, Emilyvel játszik, minden nap kérdezi, mikor találkozhatnak újra már, mert hiányzik neki. A szívem szakad meg ilyenkor...

A férjem a héten már dolgozik, így ketten leszünk itthon a kisasszonnyal

2020.04.07. 23. nap

Itt a tavasz végre, ki is válogattam a téli ruhákat. Remélem, így marad az idő.

Tegnap Hanna kis barátnője, Emily küldött egy videót neki, hogy szeretne már jönni hozzá, hogy mennyire hiányzik neki és nagyon szereti. Hát elbőgtem magam.

Tegnap délelőtt sajtótájékoztatót tartottak, ismertette a kormány a gazdaság beindítására vonatkozó tervezetet. Mivel az újabb megbetegedések száma csökken, ezért elkezdik húsvét után kinyitni a kisebb boltokat, a nagyobbak május 1-től. Vendéglátás talán május közepétől, de az is csak takaréklángon.

Vannak, akik nem értenek vele egyet, korainak tartják, meglátjuk. Az biztos, ha újra nőnek a számok, akkor bezárunk megint.

És mai nappal feloldották nálunk a tiroli karantént.

A megbetegedések száma már csak 2,07%-al nő.

2020.04.08. 24. nap

Tegnap elmentünk boltba, a kislányom annyira nem díjazta a maszkot, de hősiesen viselte. Ezért kapott is egy doboz Paw Patrol (Mancsőrjárat) jégkrémet.

Négy adagban sikerült tegnap kimosni Hanna tavaszi ruhatárát, bakker, megint túlzásba estem a vásárlással. Na, jó, mentségemre legyen szólva, jó része „second hand”, de szinte újak, egy óriási dobozt vettem a Shpockon 5 euróért. Nagy részén még a címke is rajta volt.

Kíváncsi leszek, hogy a hétvégén mennyire szabadulnak el az emberek, mennyire fogják betartani a korlátozásokat. Biztos lesz dolga a rendőrségnek, mert itt is vannak, akiket nem érdekel semmi.

Sokan azt mondják, korai a gazdaság beindítása, de muszáj lesz, nem állhat hónapokig minden. Bízzunk benne, hogy nem emelkednek újra rohamosan a számok.

Az biztos, én még egy jó ideig home office-ban dolgozom.

Ha nincs ez a járvány, ma reggel a kislányommal Szombathelyen ébredtünk volna, és valószínű épp a közeli pékségből falatoznánk a friss kakaós csigát...

2020.04.09. 25. nap

Ma reggel elmentünk boltba, jó pár dologból kifogytunk. és bevásároltam húsvétra, hogy már ne kelljen a héten boltba menni.

Szomorúan vettem tudomásul, hogy tele vannak a boltok, mióta feloldották a karantént, sokan azt hiszik, mostantól mindent szabad.

Családok, anya, apa, két-három gyerek lófrál a boltban. Pedig eddig mindenki betartott mindent. Csalódás. Bízom benne, hogy nem esünk vissza...

Kíváncsi leszek, mi lesz jövő héten, ha minden megnyit...

Tegnap skype-oltunk a kollégákkal csoportosan, jólesett együtt látni mindenkit, és nagyon hiányzik, hogy dolgozni menjünk. Remélem, hamarosan mehetünk az irodába, és a kislányom is oviba. Már nagyon hiányoznak a barátai, minden reggel kérdezi, mikor megyünk már.

2020.04.10. 26. nap

Ma nagypéntek van. Itt ez nem hivatalos nemzeti ünnep, de sok cég maga dönti el, hogy kiadja-e szabadnapnak a dolgozónak.

Lassan nekiállok kalácsot sütni a hétvégére.

Vicces, jön a hosszú hétvége… Ja, egy hónapja itthon vagyunk…

Sokan kritizálják, hogy miért nyit ki sok minden kedden (vicces, mert pont azok hőbörögnek, akik hisztiztek, amikor bezártak mindent), de egy megbízható szakértői csoport áll a kormány mögött, ha gond lesz, lépni fognak. Azt mindenkinek be kell látni, nem lehet a gazdaságot hónapokig parkolópályára tenni.

Bízzunk benne, hogy nem lesz gond.

Ez a vírus itt lesz még sokáig, meg kell tanulnunk távolságtartóan, maszkkal az arcunk előtt élni. Még sokáig nem lesznek bulik, koncertek, nyáron nagy valószínűséggel strand sem.

Ami szerintem azonban a legfontosabb, hogy az emberek lassan visszakapják a munkájukat, és ezáltal nem kell azon aggódniuk, miből fizetik a számlákat.

2020.04.11. 27. nap

Tegnap este Amazon Prime sorozatnézés volt, és közben belegondoltam, hogy egy hónapja nem hagytam el a településünket.

Pedig mindig is menős életet éltünk, sokat kirándultunk mindenfele, végigjártuk a kedvenc boltokat, vasárnaponként kinéztünk a bolhapiacra. Fura, hogy most ennyire be vagyunk zárva ide.

Azt hiszem, nagyon fogjuk értékelni, ha újraindul az élet. A Bundeskanzlerrel több riportot is készítettek, elmondása szerint hosszú ideig még életünk része lesz a maszk kötelező viselése.

A rendezvényekkel kapcsolatban elmondta, hogy nagy esküvőket sem lehet tartani idén nyáron júliusig biztosan. Ez az év más lesz nagyon...

2020.04.12. 28. nap

Jövő héten az oviban még ügyelet van, de mivel nyitnak a boltok, egyre több gyerek lesz ügyeletben, ami már így nem ügyelet.

Talán két hét múlva újra nyitnak. Ez itt önkormányzati hatáskör mikor, a polgármester dönti el, az nem tartozik a minisztérium hatáskörébe.

Amúgy csodaszép idő van, úgy tűnik, talán már így is marad.

Bevallom, húsvét kapcsán örülök, hogy itt nem szokás a locsolkodás, valahogy soha nem tartozott a kedvenceim közé.

Nagyné Hende Uschi

KORONANAPLÓNK ELŐZŐ RÉSZEI:

1. hét: Azt hittük, ide nem ér el a vírus...
Eljött a tegnapi nap, ami sokkolt, amit el sem tudtam képzelni, hogy valaha bekövetkezik az én életem során, hogy kijárási korlátozásokat vezetnek be, és megmondják, mikor és hova mehetünk, azt is szigorúan megindokolva.
Tovább>>>

2. hét: A nagypapám kórházba került, senki nem mehetett vele

Édesanyám hívott, hogy a nagypapámat baleset érte, viszi a mentő a kórházba. A lezárások miatt a nagymamámat nem engedték be vele, órákig nem tudtuk, mi van vele.
Tovább>>>

3. hét: Három hete karanténban, ki kell bírni valahogy

Hosszú út lesz, de megcsináljuk. Nem lesz olyan, mint előtte volt, de egy új lehetőség nyílik meg előttünk, másképp állunk egymáshoz, mert minden csak együtt sikerülhet!
Tovább>>>