Egy gyermek kihordása, táplálása nyomot hagy legtöbbünk testén. Van, amin később étrenddel, mozgással lehet változtatni (pl. túlsúly), de a megereszkedett mellekkel és a kinyúlt hasbőrrel már nehezebb a dolgunk. Sokan úgy tartják, hogy a test változása természetes, ez az „ára” annak, hogy anya legyen valaki. Mások viszont nincsenek kibékülve az „anyatestükkel”, és úgy látják, a plasztikai műtét a megoldás.

„Ha bármit kijavíttathatnál magadon, megtennéd-e? Feküdnél-e kés alá az újból feszes cicikért, redőmentes hasért?” – tettük fel a kérdést a Bezzeganya Facebook oldalán. Miért igen és miért nem?

Tündének eszébe sem jutott, hogy műtőasztalra feküdjön a teste miatt:

„Sose fordult meg a fejemben... Önerőből változtatnék rajta, időt és energiát belefektetve. De az, hogy orvoshoz menjek és megcsináljanak… Nem a pénz miatt, annyira nem fontos a kinézet, hogy ilyenhez folyamodjak… Van egy gyönyörű kisfiam, úton a gyönyörű kistesója, és amíg a férjem így elfogad, illetve én magamat is, addig jó ez így. Majd én változtatok rajta, ha akarok, de nem így. Azok a redők emlékeztetnek, hogy mit szenvedtem meg a műtőasztalon.”

Ildikónak az egészség fontosabb, mint a szépség:

„Nem. Pusztán esztétikai okok miatt nem. Sport, táplálkozás, kozmetikumok, vitaminok. Ennyi. Igaz, volt egy komoly műtétem, amiből sikerült felépülnöm. Átértékeltem. Inkább egészséges, mint szép.”

Cintyt nem zavarja a megváltozott teste:

„Nem, semmi pénzért! Büszke vagyok rá, hogy így nézek ki, mert egy gyönyörű, egészséges kisfiúnak adtam életet, és egyáltalán nem bántam meg és nem bánom, ahogy kinéz a testem!”

Ildikó szerint amikor babát tervezünk, tudnunk kell, hogy a testünk változni fog:

„Én a világ összes kincséért nem mennék el plasztikai sebészhez! Amikor az ember gyermeket vállal, tudja, hogy a teste nem lesz már olyan, mint régen. Nem kell, hogy az anyuka bálna legyen, vigyázzon az étkezéssel, adjon magára, szépítse otthon is magát a gyerekek mellett is, és remekül fogja magát érezni a bőrében.”

Nézzük az igen válaszokat:

„Ha nem tudnék önerőből változtatni rajta, és nem tudnám elfogadni a megváltozott testem, akkor igen”

- írta Aliz.

„Szopi elhagyása után irány a kés”

- fogalmaz Melissa.

„Mint az őrült rohannék, ha a fiatalságot is visszaadják az össze-vissza szabdalással, felvarrásokkal!”

- szólt hozzá Ilona.

Henrietta szerint pedig semmi kivetnivaló nincs abban, ha a gyermekvállalás során megváltozott testet plasztikai sebész hozza helyre:

„Ne legyünk már álszentek... Persze, hogy meg! Miért ne tenném, ha meglenne a lehetőségem egészségesnek, szépnek és kívánatosnak érezni magam a gyermekeim világrahozása, táplálása után? Ez lenne az egész plasztikai sebészet lényege... Helyrehozni azt, ami valami miatt kórosan (ezt mindenki ítélje meg maga) elváltozott. Nem luficicit és topmodell testet, de egészséges önbizalomhoz kellő harmonikus testképet mindenki vágyhat, pláne, ha a teste a gyermekeiért változott. Legyen mindenkinek saját joga megítélni, ő hogyan érzi magát jól.”

És persze nem utolsó sorban a műtét anyagi vonzata sem mindegy, sokan válaszolták azt, hogy ha ingyen lenne vagy lenne rá pénzük, nem gondolkoznának egy percig sem.

Te kés alá feküdnél a terhesség(ek) és a szoptatás után, ha elégedetlen lennél a testeddel?

Tünde

Olvass még a témában!

Plasztikáztattam szüléskor kitágult hüvelyemet

Megoperáltattam túl nagy melleimet

Ha jó nő vagyok, rossz anya vagyok?