Micii mellplasztika operáció mellkisebbítés

Talán úgy kamaszkoromtól vagyok elégedetlen a melleimmel. Általános iskola hetedikben még egész csinosak voltak, de aztán a növés, a súlyingadozások, a hormonális változások nagyon megviselték.

Ruhában, megfelelő melltartóval remekül nézett ki, D-s kosaras, kerek dekoltázsú, és mindenki szentül hitte, hogy cicistennő vagyok. Pedig ha tudták volna, hogy ha a melltartó lekerül, melleim is lejjebb kerülnek úgy két emelettel… Utáltam a bikinivásárlást, hogy nem találok egy normálisat, hiába jártam be 18 üzletet. Végül mindig megalkudtam valamilyennel, de persze nem volt az igazi, és kezdődhetett az állandó igazgatás, figyelés, hogy jól álljon, a pántja persze feszt bevágott, mert ahhoz, hogy tartson, jól meg kellett húzni.

Úgy 4-5 éve olvasgattam már különböző fórumokat mellkisebbítés, mellfelvarrás témában, követtem a gyógyulásokat, drukkoltam én is 1-1 műtét előtt, gyűjtöttem a tapasztalatokat, majd mikor már többet foglalkoztatott, mint hogy el tudnám hessegetni a gondolatot, elhatároztam, hogy időpontot kérek, veszteni valóm nincs, a konzultáció ingyenes.

Budapesten két kórház forog közszájon, ahol ilyen jellegű plasztikai műtéteket végeznek, az egyik a Szent Imre Kórház, a másik az ÁEK.

Én a Szent Imrét választottam, a telefonos bejelentkezés után kb. 1.5 hónappal kaptam személyes konzultációs időpontot, 2010. decemberére. Egy rendkívül kedves, mosolygós fiatalember fogadott, teljesen fesztelenül beszélgettünk, lazán levetkőztem előtte, ő pedig simán lebeszélt a műtétről.

Szerinte nekem szép nagy mellem van, jó, egy kicsit lehet, hogy lóg, oké, lehet, hogy lehetne 1-2 emelettel feljebb, és igen, a bimbóudvarom is a felével kisebb, de szerinte nem éri meg a hegeket. Ekkor még kiegyeztünk abban, hogy átgondolom, és ha mégis a műtét mellett döntök, szeretettel vár.

Gondolkodtam, fogyogattam, majd 2011. októberében visszamentem és megkaptam a műtéti időpontomat. Két ünnep között volt a találkám az aneszteziológussal, vinni kellett a konzultáción kapott vizsgálati lista eredményeit, alaposan kikérdezett, és ki kellett tölteni egy 4 oldalas kérdőívet is, de mindent rendben talált. 

2012. január elején, reggel 6:30-kor jelentkeztem a Szt. Imre Kórház “A” épületének III. emeletén, a nővérpultnál.

Hasznos tudnivalók:

A műtét díja:

Tb támogatott a műtét abban az esetben, ha a mellekből minimum a testsúly fél százalékát kell kivenni, ha jelentős az aszimmetria a két oldal között, illetve helyreállítás esetén.

A csak mellfelvarrás nem TB-támogatott.

Aki egyik kategóriába sem fér bele, annak ki kell fizetni a teljes költséget.

Kötelező vizsgálatok:

Ekg, mammográfia (35 éves kor alatt mellultrahang), teljes vérkép, vizelet, mellkasröntgen, vagy tüdőszűrés eredmény. A mammográfia, vagy mellultrahang kivételével a leletek nem lehetnek régebbiek a műtét időpontjához képest 1 hónapnál.

Kórházi csomag:

- A pizsama praktikusabb, mint a hálóing, a felső része mindenképp elől nyílós legyen, mivel a kezed nem emelheted vízszintes fölé jó ideig.

- Vécépapír, amin nagyon meglepődtem, hogy nincs, még jó, hogy vittem egy 100-as papírzsepit.

- Sportkupakos víz, félliteres, 1-2 db. Nem nagyon fogsz tudni emelni, ekkora súly is elég lesz, de a nővérek nagyon rendesek, megitatnak, ha kéred.

- Cukorka. Jólesik estére, az altatás során berakott tubus miatt – esetleg fájhat a torkod, köhögsz is pár napig, semmi gond, majd elmúlik.

- Keksz, banán. Műtét előtti estétől már nem ehetsz, estére megéhezhetsz, csak másnap kapsz reggelit.

Egyéb hasznos:

Érdemes a hazaútra is zipzáras, gombos felsőkkel készülni.

A műtét előtti nap, vagy aznap reggel hajat mosni, majd befonni, tovább bírja, te legalább 2 hétig utána nem moshatod (fodrász, ha el tudsz menni, vagy segítséggel, kád elé térdeléses – hajbelógatós módszert javaslom).

Jó, ha otthon tud veled lenni valaki legalább 1 hétig. Az első napokban az ágyból kikeléshez is segítség kell, aztán kitapasztalod, hogy ha beakasztod a lábad valamibe, hasizomból fel tudod húzni magad.

14 nap után visszamehetsz dolgozni, ha irodai munkád van.

Házimunkát 3-4 hétig nem igazán tanácsos végezni. Apróbb tennivalókat úgy 10 nap után lehet, pl. pár darabos mosogatás, szárítót leszedni, mosógépet bepakolni, de teregetni a kirázás miatt nem, porszívózni, felmosni, súrolni sem.

Gyerek, vagy bármilyen nagyobb súly emelgetése (bevásárlószatyor sem) jó 4-6 hétig tilos.

A műtét után sportmelltartót adnak rád, ez lehet hozott, vagy ott vásárolt. Ezt 1 hétig nem szabad levenni, víz sem érheti egyáltalán. Fürdés lábvízben, szivaccsal. Jegelni kell, naponta többször.

Varratlazítás a műtét után 1 héttel, ezután lehet zuhanyozni. A sebeket/varratokat betadinnal kell kenni, gézlappal befedni. Előfordulhat lyukadás, folyás, ez természetes, nem kell tőle megijedni, csúnya, de aminek távozni kell, inkább távozzon.

Varratszedés a 2. héten.

Ilyen volt a mellem

Szent Imre Kórház

Micii

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>