szülés kórházteszt győr

A kórház neve: 

Petz Aladár Megyei Oktatókórház Győr

A szülés időpontja (év, hónap): 

2020.10.

A kórház állapota: 

Átlagos, tiszta, van lift.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 

Tiszta, részben felújított (tehát van régi és felújított is).

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): 

A szülőszoba teljesen korszerű felszerelést illetőleg. Alternatív lehetőség nálam csak labda volt (kérésre hozták), de nagyon sok egyszemélyes szoba volt, máshova nem néztem be. Mindegyikhez külön fürdő van (vécépapír nincs, kád nincs, csak zuhanyzó), letisztult, rendezett. A szülészetet idén újították fel (ha jól tudom, csak részben, de én pont odakerültem), a szobák abszolút szépek, rendezettek, kétszobánként van egy új fürdő (de ebben nem vagyok biztos). A mi szobánkban volt szoptatós fotel is. A folyosó is letisztult. Két nagyobb, közös fürdő is van, az egyik felújított, a másik nem, de a tisztasággal egyáltalán nem volt probléma egyiknél sem. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: 

A szülés alatt nagyon informatív volt mindenki (mondjuk sokat is kérdeztem). A hozzám beosztott szülésznő végig mellettem volt, csak párszor ment ki néhány percre (nagyon fiatal, lelkiismeretes, higgadt lány volt, örök hálám neki). Az orvos kicsit ráérősen jött vizsgálni meg összevarrni, de végtelenül kedves és megértő volt (akkor is, amikor a férjem már kicsit idegesebben kérte, hogy segítsen... első baba...).

A csecsemősök elvégezték a dolgukat, de sok mindent nem lehetett belőlük kiszedni. Persze mindig kérdezték, hogy van-e kérdés, de olyankor az embernek úgysem jut eszébe semmi. Hála Istennek egy harmadik babás anyukával kerültem egy szobába, így őt öntöttem el az ezer kérdésemmel, úgyhogy végül is a csecsemősök segítségére nem volt szükségem. Egy dolog volt, a mellre tétel, amiben sokat segítettek. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): 

Hogy kötelező-e a metszés, nem tudom, nekem volt. A szobatársamnak korábban volt ott gátvédelmes szülése, így gondolom, hogy nem kötelező. Nem siettetnek semmit, nagyon segítőkészek, türelmesek, és az üvöltözéssel kapcsolatban is megértőek (én kifejezetten hangos voltam). Segítettek vécére is járkálni, meg inni. Nem tudom, máshol van-e még beöntés, itt egy pezsikúpot kap az ember, hogy kipucolja. Apuka az első ujjnyi tágulástól bent lehetett. Arany(másfél)óra is volt, szigorúan be is tartották (volna, de mi a fáradtság miatt nem töltöttük végig együtt). 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): 

Tudtommal igen.

Látogatási rend:

Látogatás most nem volt a vírus miatt, egyébként délután 3 és 5 között, ha jól emlékszem. Kórterembe nem lehet bemenni, csak a társalgóban lehet találkozni (hivatalosan, de azt hallottam, hogy ezt nem tartják be nagyon szigorúan). 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): 

Minden kell. Szülés után közvetlenül kap ruhát, de azt másnap vissza is kell adni. Pléd is kell, amikor viszik vizsgálni, kérik. Illetve van babafotózás is, a kórház mindenkinek ad a babáról egy emléklapot (lehet rendelni csomagot is), így esetleg a fotózáshoz lehet vinni kiegészítőket/csinibb ruhát. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? 

Talán 4-5.

Van-e VIP szoba? 

Nem tudom.

Koszt mennyisége, minősége: 

Mennyisége nevetségesen kevés, minősége gyengébb menzai (nem vagyok válogatós, de a sós diós tészta nekem is sok volt). 

Kommunikáció: 

Teljesen kielégítő, kérdésekre is szívesen válaszoltak. A szülésznő és az első csecsemős későbbi szolgálatakor be is nézett hozzánk pluszban. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: 

Csak a kötelező vizsgálatokról, illetve ha volt kérdés. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: 

Abszolút bababarát kórház, a gyereket kizárólag csak a vizsgálatok, fürdetés idejére viszik el. Mivel nekünk a szobánál közvetlenül volt fürdő, igazából teljes volt a nyugalom, a szobatársamon és a dolgozókon kívül nem igazán kellett senkivel találkoznom. Napközben is, éjjel meg főleg békén voltunk hagyva. Vécépapírt vinni kell mindenképp. Mivel látogatás nem volt, csomagot lehetett hagyni a portán, de az elég sokára került fel az osztályra. Ha az ember pozitívan áll hozzá az egészhez, és elfogadja, hogy kórházban van, nem szállodában, abszolút jól fogja megélni az egészet. Nekem legalábbis így volt.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 8
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 10

K.

Mások is írtak már a győri szülészetről, olvass még!

Szörnyű meleg van a győri kórházban

Jó lenne, ha nemcsak bababarát, hanem emberbarát is lenne a győri szülészet