Kórház neve: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr

Szülés időpontja: 2018. november

A kórház állapota: Régi, de szerintem nem annyira vészes, vannak a kórháznak ennél sokkal lepukkantabb részei.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A folyosó azon felén, ahol én voltam, ott szép felújított WC/zuhanyzó van, tiszta és fertőtlenítő-szagú. A másik végén lévőt nem tudom. De elmondások alapján az nincs felújítva.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Nekem szerencsém volt, egy külön szülőszobában szültem, ott volt labda, azt használtam is. A többiről nem tudok, lehet, hogy van, nekem nem volt rá szükségem.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Szülésznőm és orvosom választott volt, róluk csak csupa szépet tudok mondani. Nővérekkel és a csecsemősökkel az égvilágon semmi bajom nem volt, annak ellenére, hogy rengeteg rosszat hallottam róluk. Ha kérdeztem, válaszoltak, ha segítséget kértem, akkor kaptam. Nem vártam el tőlük, hogy körbeugráljanak. Amúgy békén hagytuk egymást, pedig elsőgyerekes anyuka vagyok. Sőt, amikor kicsit kétségbeestem, hogy a tejem sehol, a gyerek súlya meg esik lefele, az egyik csecsemős nővér (akinek a mai napig nagyon hálás vagyok) éjszaka vigasztalgatott és segített. Mondta, hogy etetés után három órával menjek vissza megint etetni. Éppen öltöztettem a szobában a kislányomat, indultunk volna ki hozzá, mikor megjelent az ajtóban és mondta, hogy letelt a három óra menjek etetni. Pedig szülésről jött ki! Nekem ez igazán jólesett.

Szülésvezetés: Ügyeletes orvosnál, vagy ha nincs fogadott orvos/szülésznő, nem tudom, hogyan működik. Nálam semmit nem siettettek az égvilágon, még mikor elakadt a dolog egy kicsit, akkor sem. Inkább segítettek, hogy milyen pózban feküdjek vagy álljak, hogy tudjak segíteni a babának. A gátmetszést úgy tudom, hogy pártolják, nekem volt, és örülök, hogy volt, mert a kislányom feje elég nagy volt, így repedtem volna.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, hogy nem lehet bent az apuka.

Látogatási rend: Délelőtt 10-11-ig van, ha jól emlékszem, és délután 2-5-ig. Elvileg kint lehet lebzselni a folyosón, nálam a folyosón is és a szobában is voltunk, mert egyágyas szobában voltam, így nem zavartunk senkit. De ott, ahol többen voltak egy szobában is, sokszor voltak bent a látogatók, mert nem nagyon lehetett elférni a két „társalgóban” és a folyosón. A babák 0-24 az anyukával vannak, így látogatáskor járhatnak a rokonságban kézről kézre. Van a szobában kézfertőtlenítős folyékony szappan, de azért nem árt, ha az anyukánál is van külön valami fertőtlenítő lötyi.

Ha 2017-ben vagy 2018-ban hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Amikor megszületik a baba, adnak ruhát, az első fürdetésnél lehet adni sajátot, és akkor azt adják már rá. Pelust/popsitörlőt magunk használatára kell vinni, de ha elviszik a babát, akkor nem kell adni pelust, se semmit.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Ahogy írtam, a folyosó két végén van a fürdőszoba, három vécé és három zuhanyzó. Nem tudom, hogy hány szobára jut, mert nem tudom, hogy hány szoba volt összesen.

Van-e VIP szoba? Van, kettő. Jó nehéz bekerülni.

Koszt mennyisége, minősége: Nekem nem volt vele bajom, olyan éhes voltam szülés után, még az asztalt is megettem volna. Sem a mennyiséggel, sem a minőséggel nem volt bajom. Nyilván nem 5 Michelin-csillagos kaját kell várni. Jó a reggeli és a vacsi elég silány volt, de meg lehetett enni. Az egyik anyuka liszt- és lakózérzékeny volt, neki külön volt az ebédje és mindig volt rajta egy papír, amin jelezték, hogy az az övé.

Kommunikáció: Tekintve ugye, hogy választott orvosom/szülésznőm volt így mindenféle információval elláttak, de ha nem lettek volna, akkor nem kaptam volna semmi tájékoztatást.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem, illetve a szülésznőmmel beszélgettem, de kórházi egyéb, általam nem választott illetőtől nem kaptam semmiféle tanácsot.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Ha valaki télen szül, akkor nagyon lenge hálóinget vagy laza pizsit vigyen magával, mert borzalmasan fűtenek. Amikor szültem, még kint kb. 15 fok volt, bent a kórházban úgy 40. Szörnyű volt. Illetve ajánlom mindenki figyelmébe a tejkonyhán a mellszívó készüléket! Szuper szerkentyű, nekem rengeteget segített.

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 8
  • személyes élmények: 9

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>