Anita fogyókúrás módszeréről nemrég olvashattatok már, itt. Célja az volt, hogy jövő tavaszra tíz kilóval könnyebb legyen. Nagy meglepetésére nem kellett tavaszig várnia, a mérleg azt mutatja, már most elérte a célját. Íme, a beszámoló.

Az elmúlt egy-két évben sajnos túlsúllyal küzdöttem, ami annyit jelent, hogy a 165 cm-es magasságomhoz 73,8 kg volt a súlyom. 

Egy évvel ezelőtt, azaz 2019 karácsonya után pár nappal kórházba kerültem heveny májgyulladással, mivel túlzásba vittem a fogyókúrát. Nagyon sok mindent megvontam magamtól, testmozgás viszont alig volt. 64 kg-os testsúllyal jöttem ki 2020. január 3-án a kórházból, és az orvos tanácsára hízni kezdtem. Annyira belemelegedtem, hogy áprilisban már 73 kg-t mutatott a mérleg. A július végi kontrollvizsgálat alkalmával a kezelőorvosom megjegyezte, hogy sok ez a súly a magasságomhoz képest, ezért fogynom kellene legalább 5 kg-t. 

2020. augusztus 23-án úgy döntöttem, hogy belevágok ismét a fogyókúrába, de most szép lassan, nehogy ismét a májam rovására menjen. 

A neten keresgéltem fogyókúrás tippeket testmozgással kapcsolatban, és találtam egy kis sámlira fellépegetős gyakorlatot, ami nagyon megtetszett.

Kolléganőm ekkor ajánlotta figyelmembe a step padot, amiről - őszintén megvallva - akkor hallottam életemben először. Nagyon megörültem neki, mert egyből tudtam, hogy megtaláltam a számomra legideálisabb mozgásformát. Így tehát vásároltam egy step padot a neten, ezután pedig egy komplett edzéstervet dolgoztam ki magamnak. Ez azt jelenti, hogy heti két alkalommal 15 percet szobabiciklizek, hulahoppkarikázom minden nap 40 percet (még a heti két szabadnapomon is sorozatnézés közben), 2,5 kg-os súlyzóval bicepsz és tricepsz erősítést végzek heti háromszor, valamint heti 5 alkalommal hasprést végzek. A step padot hetente háromszor használom, egy-egy ilyen edzésem 1,5-2 órás, melyben a step padon kívül hulahoppkarika, súlyzózás és hasprés is van. 

A fehér pékárut teljesen száműztem az étrendemből, az édesség és kelt tészta fogyasztását nagyon minimálisra csökkentettem (nem dohányzom, nem iszom alkoholt, cukros üdítőt és nem kávézom), valamint minimum 2 liter csapvizet megiszom a nap folyamán. A vízen kívül még teát fogyasztok édesítőszerrel és néha kakaót iszom.

Úgy terveztem, hogy legkésőbb a jövő tavasz végéig fogom elérni az 58-62 kg-os célsúlyt, de úgy látszik, nem kellett tavaszig várnom, ugyanis november végére elértem a 63 kg-os súlyt, vagyis több mint 10 kg-t fogytam augusztus vége óta. 

A step pados aerobic számomra csodákra képes, és valóban, ha az ember nem eszik össze-vissza mindent és mértéket tud tartani az édességek, tészták terén, megvan a napi min. 2 liter folyadékbevitel, akkor szerintem gyerekjáték a fogyás. Egyébként 48 éves vagyok és kétgyermekes édesanya.

Még 2-3 kg-t szeretnék leadni, ami nem tűnik bonyolultnak a 10 kg leadása után, azután pedig szinten kell tartani a megszerzett súlyt. 

Remélem, másnak is lesznek sikerélményei, aki rászánja magát és vásárol magának egy step padot, mert ha van egy kis kitartása, szorgalma, inspirációja, akkor ideális társ a fogyókúrában. A Youtube-on vannak magyar és külföldi, kezdőknek való edzések is, én is ezekre tornázom.

Az előtte-utána képemen látszik, hogy honnan hová jutottam. 

Anita 

Meséld el Te is, milyen módszerrel fogysz! A beszámolókat a bezzeganya@bezzeganya.hu címre várjuk. Egy kis segítség az íráshoz:

Fogyókúra szempontsor
 

Korom:
Súlyom a diéta kezdetén:
Elérni kívánt testsúly:
A diéta neve, ha van:
Diéta időtartama:
Elért eredmények:
 (kg, vagy centiméter)
A módszerem részletes leírása: 
Igénybe vettem szakember segítségét:
Tapasztalatom a módszerrel kapcsolatban:
Ha feladtam időközben, az miért volt: 
Ha végigcsináltam, a súlyomat tudtam/nem tudtam tartani:

Fogyókúrás cikkeinkből...

Négy hét alatt fogytam tíz dekát, hurrá!

Így fogytam le 24 kilót 3 év alatt

Elég a kifogásokból! Gyerek mellett is lehet edzeni!