koronavírus segítség mediáció Vakmacska

Úgy tűnik, többen most fogják átgondolni, hogy mégse úri huncutság a pszichológiai tanácsadás, a mediáció. És itt a különleges alkalom, amikor érezve a feladat felelősségét és a helyzet várható súlyosságát, a segítők egy része ingyenesen ajánl fel tanácsadást, mediációt, esetleg segítő csoportot szervez. Ha valaki nehezen viseli a bezártságot és speciális problémái is vannak, amire a Bezzeganya „kibeszélős” fórumai nem igazán nyújtanak megoldást-támogatást (bár ilyen időkben mi is támogató közösségként működünk…) akkor forduljon bizalommal hozzájuk. Ennél sokkal több szakértő segítségkínálata is pörög most a neten (UPDATE: egy hosszú listát, amelyen a most ingyen elérhető pszichológusok vannak felsorolva, itt találhatsz, egy rakás krízisben jól jövő szakirodalommal és tanáccsal) , de az itt szereplőket ismerem, és jó szívvel tudom őket ajánlani.

Mediáció
 

„Napok óta azon töröm a fejem, hogyan járuljak hozzá a járvány elleni közös küzdelmünkhöz, lelki egészségünk megőrzéséhez. Arra jutottam, hogy felajánlom mediátori szolgáltatásaimat. A mediáció online történik és térítésmentes. Azokat, akik úgy érzik, hasznukra voltam, arra kérem, hogy adománnyal támogassák a Magyar Vöröskeresztet. Az adományok a koronavírus elleni küzdelmet szolgálják.”

– írta oldalán Dura Mirjam mediátor. A speciális mediációt ajánlja, ha:

- a hirtelen jött otthoni összezártság konfliktusokkal jár,
- igyekeznek megteremteni a nyugodt otthoni munkavégzés és együttélés feltételeit,
- egymást támogató, biztonságos légkörben szeretnék átvészelni a járvány hónapjait,
- olyan különélő szülők, akiknek újra kell gondolniuk a gyerekkel való kapcsolattartás körülményeit.

Időpontot egyeztetni a virtuális beszélgetésre a dura.mirjam@kapcsolatrendezo.hu  emailcímen lehet.

A mediációról pedig szeretnénk külön cikket írni – hátha most végre lesz időnk rá.

Önsegítő csoport kamaszokat nevelőknek
 

Ha azonban a veled összezárt kamaszokkal lenne problémád, ne Mirjamot keresd. Kustár Blanka korábban anyatámogatás-családmenedzsment témában indított csoportokat, januárban pedig kamaszokat nevelő szülők számára indított támogató csoportot.

„A mániám az anyatámogatás, ez ismert. Most viszont van egy másik indítékom is, ami teljesen öncélú. A saját szükségletem a kiindulópont. Két fantasztikus tinilányom van, akikkel az élet … khm… hát... finoman szólva is változatos. Sokszor érzem, hogy jó lenne sorstárs anyákkal beszélgetni a kamasz-nevelés kérdéseiről! Jó lenne panaszkodni, büszkélkedni. Jó lenne, ha lenne lehetőség valakiknek kisírni a bánatomat-dühömet, vagy együtt nevetni rajtuk. Része lenni egy támogató csoportnak, ami teret ad ennek, önmagában is gyógyító.”

Blanka eredetileg személyes összejöveteleket tervezett, de az ismert körülmények miatt a Családmenedzsment programjai is a virtuális térbe költöztek.

Csoportos coaching
 

Az üzleti kapcsolattartás fórumán tette közzé felhívását Vad Ágnes coach. Ágival korábban már tervbe vettük egy közös cikk megjelentetését. A nagyvállalati felsővezetői karrierjét cserélte a coaching szakmára (személyes és üzleti coaching is a szakterületei közé tartozik, de a marketing vagy a meditáció se áll messze tőle). Az Online emberség webináriumok szintén ingyenesek (de előre kell regisztrálni rájuk, mivel max. 21 fő csatlakozhat), és csütörtökönként 90 percen át lehet egy vezetett beszélgetésben támogatást kapni.

„A beszélgetés során alkalma nyílik a résztvevőnek támaszt adni és kapni embertársaitól, miközben közösen lehet átbeszélni olyan témákat, mint a félelem, az aggodalom, a bizonytalanság, a motiváció, a lehetőségek meglátása vagy a stressz. Hiszen egy jó beszélgetés, az emberi kapcsolódás ereje életminőséget javíthat!”

- vallja a coach, aki szerint krízishelyzetekben még fontosabb az emberi kapcsolódás, még ha nem is ajánlott most összeülni fizikailag.

Biznisz, HR, satöbbi
 

Füredi Juli írásain hetente röhögöm magam szénné a LinkedIN-en (olvasd végig először, utána töröld le a monitort, gondolkodj el rajtuk, és ha tetszenek, gondolj bele, tudna-e segíteni bármiben egy szintén multis felsővezetői karriert startupperkedésre és tanácsadásra cserélő, bitang okos, bitang humorérzékkel és üzleti tudással felvértezett szakértő).

Igyekszem hozzájárulni a pozitív példákhoz, és ha valaki szeretne velem beszélgetni, kéri a tanácsomat, vagy azt akarja, hogy sorozzam meg a kérdéseimmel, atomjaira szedve a szakmai vagy személyes dilemmáit, szívesen megteszem. Legyen az BCP alakítás, HáeR-ból bármi, önéletrajz pimpelés, karrier szakértés, szakmai túlélési ötletelés, vagy ha csak az általad elkészített anyagot szeretnéd véleményeztetni. Megtalálod a honlapomon jobbra fönt a telefonszámomat (www.furedijulia.hu), hívj nyugodtan. A kapacitásom most többnyire üresjáratban pörög. Az eszem, a tapasztalatom, a véleményem most szabadon igénybe vehető, használj nyugodtan. Ingyen.

Kedves Naplóm! Nem tudom, eljön-e a világ vége és pontosan mikor. De bízom benne, hogy még azelőtt a teszkó kiszállítja a rendelésemet. Kellett még egy kis rizs.”

Rizs már nem kell nekem sem, de krízismenedzsmentből még jöhet vagy öt kiló.

Vakmacska

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Vagy a vírus csap agyon, vagy én a gyerekeimet

Maradj otthon, nézzé' tévét! Vagy olvass!

Home office: ha ovisod van, megszívtad

Koronavírus: Ne a félelmet mutasd a gyermekednek

KORONAVÍRUS CIKKEK EGY HELYEN ITT>>>