Hogy telt az első nap? - tettük fel követőinknek a kérdést Facebook oldalunkon. Több mint kétszáz válasz érkezett: volt, akinek könnyen ment, mert már megszokta, de akadt, aki kiborult – már az első „maradjotthon”- napon. És volt, aki tevékenyen töltötte az időt, nagytakarított, vagy örömmel jelentette be, hogy végre sikerült teljesen kiüríteni a szennyestartót.

A kamaszokkal nehezebb, számolt be Gabriella:

„Túlélésre játszom. Van egy 17 éves kamasz gyerekem lázad minden ellen. Most én vagyok a közellenség, mert nem engedem sehova.”

Marcsinak is van otthon néhány tinédzsere:

„Összezárva három kamasszal, és egy kisebb tinivel. Ebből kettő beteg. Férj hősként túlpörögve. Négy iskola, négy módszer, rengeteg email, szülőcsoport. Tegnap nagy kártyacsaták. Csak minden így haladjon tovább!”

Ágnesnél egyelőre nem állt össze a rendszer:

„Zsibbadok. Az elsősnek senki nem tudja, hogy lesz meg a tananyag, a negyedikes és ötödikes fiamnál már sínen van, közben az ovis lebetegedett, még dolgoznom kell, pedig már elmúlt este 10. Ha mindez lecseng, és mindenben helytálltunk, tutira kibontom a 3 éve hűtőben fekvő bontatlan vodkát, és elszopogatom.”

Melinda is humorral számol be a helyzetéről:

„Nekem „csak” ikreim vannak, de tegnap este már ültem a dugi aperolommal szemben, és néztük egymást. Egyelőre plátói a kapcsolatunk, de szerintem hamarosan egymáséi leszünk!””

Vakmacska így nyilatkozik:

"Én tegnap százféle dologba fogtam, több mint a fele nem lett se meg, se kész, az oktatás is recsegve-lassan indul. Nagyjából az össszes cikkbéli jóslatom bejött már, de igyekszem legalább figyelmeztető lövést leadni, mielőtt kukorékolni kezdek. Bár csak az első nap telt el, este tizenegykor a konyha romjai fölött egy kisebb pohár vörösborral legyintettem: most már mindegy. A macskáknak már mondtam, hogy fokozzák az önellátást a komposztláda egereivel..."

„Van 8 éves fiam, egy 6 éves fiam, meg 3 éves lánykám. Hát mondjam azt, hogy nyugtatót vagy egy új idegrendszert kérek? A kicsi hisztis, a középső eleven, a nagy dünnyög a tanulás miatt, így holnapra felállítottam egy házirendet, ha tetszik, ha nem, ez van. Kibírjuk, szupi anyák vagyunk, gyorsan lecseng ez a vírus, és újra visszatér a megszokott élet” – bizakodik Bea.

Nikoletta is pozitívan áll az új helyzethez:

„Folyamatosan Kréta-üzenetek jönnek, tanulunk a fiammal, rendesen, órarend szerint. Új ez a rendszer, szokatlan, de beleszokunk és menni fog minden.”

Hajnalka fanyar humorral számol be az első napról:

„Nagytakarítok, és végre felragasztottam a tapétacsíkokat az ágy fölé. És hamarosan agyoncsapom a fiaimat, vagy én lövöm fejbe magam. Ha ez a vírus nem nyír ki.”

És a végére egy elgondolkodtató megállapítás Edittől:

„A tanító néni nincs eléggé megfizetve!!! Csak ennyit mondok.”

Nektek hogy telnek az első napok otthon? (Mert ugye otthon vagytok a gyerekekkel… - aki teheti.)

Tünde

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Maradj otthon, nézzé' tévét! Vagy olvass!

Home office: ha ovisod van, megszívtad

Koronavírus: Ne a félelmet mutasd a gyermekednek

KORONAVÍRUS CIKKEK EGY HELYEN ITT>>>