kórházteszt szülés

A mai kórháztesztben a SOTE II. szülészeten szerzett tapasztalatairól mesél egy anyuka. Ha te is megosztanád véleményedet, élményeidet, benyomásaidat a kórházról, ahol szültél, a bezzeganya@bezzeganya.hu emailcímre várjuk írásod. A teszt megírásához itt találsz segítséget­­­­­­­>>>.

Kórház neve: SOTE II. Szülészeti és Nőgyógyászati osztály

Szülés időpontja: 2018. november

Kórház állapota: Egy pár évvel ezelőtt lett felújítva az épület, többségében jó állapotban van a kórház.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Tisztán tartják, naponta kétszer fel lett mosva és áttörölgetve a fürdőszoba.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Alternatív eszközök nem voltak, legalább is abban a szobában, ahol én szültem. Viszont az állapota rendben volt, külön vécé és zuhanyzó volt a szobában.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki nagyon kedves volt. Gyorsan zajlott le a szülés, így a saját orvosom nem ért be időben. Így az ügyeletes dokival szültem. Segített mindenben, körültekintő volt és figyelmes. Szülésznő úgyszintén aranyos és segítőkész volt. A csecsemős nővérek segítettek mindenben, bárkinek bármi gondja volt.

Szülésvezetés: Nálam nem volt gátmetszés, gyorsan zajlott minden. Kötelezőnek biztosan nem kötelező. Egy kicsit éreztem a bizonytalanságot az embereken a gyorsaság miatt, kicsit mintha nem lettek volna képben. De aztán a kitolási szakaszra helyreállt a rend.

Császármetszés: Nincs tapasztalatom erről. Sajnos azt sem tudom, hogy bent lehet-e az Apuka.

Látogatási rend: Délelőtt és délután is volt látogatási idő, úgy emlékszem 2-2 óra. A babákat hivatalosan nem lehetett volna kivinni, de ezt sokan figyelmen kívül hagyták. Rájuk viszont nem lett szólva.

Mit kell vinni a baba ellátásához: Pelenkázó felszerelés, cumisüveg, textil pelenka, hazavivős ruha. Mikor én szültem, akkor pont elromlott a mosógép, így ruhát is kellett biztosítani. Egyébként adnak alap esetben.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: Minden ötágyas szobában van egy zuhanyzó és vécé.

Van-e VIP szoba: Igen, van egyágyas fizetős szoba, úgy kettő.

Koszt mennyisége, minősége: A reggeli katasztrofális volt, kenyeret adtak bőven, de belevalót kevésbé. Az ebéd mennyiségre jó volt, minősége mikor milyen. Azért meg lehetett enni. Vacsoráról jó, ha gondoskodik az ember magának.

Kommunikáció: Rendben volt, mindenről jó felvilágosítást kaptam.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem.

Egyéb tapasztalat: Szerintem jobb több ágyas szobában lenni, mert sokszor az Anyukák egymásnak is sokat tudnak segíteni.

Értékelés:

  • Szülészet állapota: 8
  • Kórtermek állapota: 7
  • Szülőszoba korszerűsége: 7
  • Felszereltség: 7
  • Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • Orvosok segítőkészsége: 10
  • Szülésznők segítőkészsége: 10
  • Csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • Kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • Tisztaság: 9
  • Ellátás minősége: 7
  • Személyes élmények: 9

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Sírva kértem segítséget a szoptatáshoz, egyetlen nővér segített
A szülésznőm kiment hisztizni a szülésemről
A nagymamát is beengedik a császármetszésre Miskolcon