kórházteszt kórház szülés

A kórház neve: Szent István kórház - Dél-Pesti Centrumkórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2018 július.

A kórház állapota: Átlagos.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A szülészeten, gyermekágyason én elégedett voltam teljesen.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Igen!

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Velem mindenki nagyon segítőkész volt, a csecsemős nővéreknél éreztem némi lekezelést és türelmetlenséget, többször sírva mentem segítségért a szoptatással kapcsolatban, de egyetlen egy nővér segített...

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nem kötelező, nem siettetik (tapasztalatom sajnos ezzel kapcsolatban nincs, sürgősségi császárom volt, de pontosan ezek miatt választottam ezt a kórházat).

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Sajnos nem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): 12.00 és 15.00 között csendes pihenő van, ami nekem nagyon szimpatikus, mivel van lehetőség picit pihenni látogatók nélkül, de mégsem csak egy órára jöhetnek.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): mindent, kivéve pelenkát, popsikrémet és alkoholt.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Én kétágyas szobába kerültem, ott kettőnkre volt egy, de úgy tudom vannak hatágyas szobák is.

Van-e VIP szoba? Van, de csak programozott császár esetén vehető igénybe.

Koszt mennyisége, minősége: Teljesen normális, elegendő adag, én meg voltam elégedve.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Nem sokat, mondhattak volna picit többet, de fogadott orvos hiányában én elégedett vagyok.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Sajnos nem, egy csecsemős nővér a szoptatással kapcsolatban viszont sokat segített nekem.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Nekem nagyon szimpatikus, hogy bababarát kórházról van szó, biztos van orvos, aki sürget vagy oxit adna rögtön, de ne féljünk a szánkat kinyitni, hogy mit szeretnénk, jogunk van úgy szülni, ahogy nekünk jó, és ebben a kórházban szerencsére nyitottak erre. Rooming in rendszer van, így ezt a kórházat tényleg azoknak ajánlanám, akik szoptatni szeretnének (cumi, cumisüveg használata tilos), és vállalják ezt, hogy a baba végig velük van. 

Pontszámok:

 • szülészet állapota: 9
 • kórtermek állapota: 7
 • szülőszoba korszerűsége: 8
 • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
 • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
 • orvosok segítőkészsége: 8
 • szülésznők segítőkészsége: 9
 • csecsemős nővérek segítőkészsége: 5
 • kommunikáció, tájékoztatás: 7
 • tisztaság: 8
 • ellátás minősége: 8 
 • személyes élmények: 8

Ági

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>