A kórház neve: Erzsébet kórház, Hódmezővásárhely 

A szülés időpontja (év, hónap): 2019 november. 

A kórház állapota: A szülőszobák és a fürdőszobák felújítva, a kórtermek és a textíliák elavultak. 

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A bent tartózkodásom alatt újították fel az osztály fürdőit. Nagyon szépek lettek. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Labda és bordásfal elérhető, de többnyire ctg-n kell lenni, így ha elérhető is lenne más lehetőség, nem biztos, hogy élni lehetne vele.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az orvosok csak ellátnak, fogadott orvosom volt, ő viszont mindenben segített. A nővérek hozzáállása függ, hogy milyen lábbal keltek fel. A csecsemősök nagyon rendesek. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): A szülés megkönnyítését veszik figyelembe. Nem siettetnek, még ha műszakváltás is van. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem lehet bent, viszont szülés után a csecsemővel lehet, míg vizsgálják, illetve ha csak érzéstelenítenek, a család a kórterembe bemehet az anyukához egy-két órára. 

Látogatási rend: A kórterembe csak látogatási időben lehet bemenni, illetve ha nem tudsz kimenni a látogatóhoz. Az osztállyal szemben lévő folyosón bármikor lehet látogatót fogadni, bizonyos határokon belül bármeddig. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Alapvetően semmit, ha rooming-in szobában van az anyuka (napközben kint van a baba, éjszakára beviszik a csecsemőosztályra), akkor popsitörlőt, pelenkát, popsikrémet. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Két-három ágyra.

Van-e VIP szoba? Nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Az ebéd bőséges, a reggeli és vacsora kevés (egy zsemle vagy egy kisebb szelet kenyér). Az ebéd minősége gyenge menza jellegű. A reggeli és vacsora minősége szörnyű, és semmi életszerű nincs benne. Valamikor csak zsemle és vaj, valamikor zsemle és méz, ritkán adnak felvágottat.

Kommunikáció: Ha kérdésem volt, mindenre kaptam választ, viszont nem mindenki mondta volna el magától az információkat (nővérek). A szülésznő folyamatosan tájékoztatott. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: A fogadott orvosomtól igen. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A táska kipakolására nagyon kevés hely van, az is a folyosón. A szobában a nassolnivalón, innivalón kívül nem nagyon szeretik ha van még valami. 

Pontszámok:
 

  • szülészet állapota: 7
  • kórtermek állapota: 6
  • szülőszoba korszerűsége: 8
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • orvosok segítőkészsége: 7
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 9
  • kommunikáció, tájékoztatás: 8
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 8
  • személyes élmények: 8

Kriszti

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a hódmezővásárhelyi szülészetről

A kórház, ahol nincs panasz a csecsemős nővérekre

Kengyelbe rögzített lábbal jobb volt szülni