Mindjárt itt a húsvét, és miközben azon gondolkoztam, milyen programokat csinálok a gyerekekkel a tavaszi szünetben, eszembe jutott a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb ötlet: az egyik délelőtt gyártsunk húsvéti dekorációt – úgyis szeretünk együtt kézműveskedni.

Előkészületek

A vécépapír-gurigákat elkezdtem gyűjteni (és amíg máskor balhézok amiatt, hogy miért nem képesek a lehúzható gurigát bedobni a vécébe – helyette a tartón hagyják, és az újat ráteszik a tárolóra – addig most szép csendben félretettem a gurigákat). Aztán nekiálltam a Pinteresten ötleteket keresgélni, ezekből fogunk majd válogatni az alkotás során. Összeszedtem néhány ötletet, melyek egyszerűek, a legtöbbhöz csak olló, ragasztó és festék kell, de kreatív boltban könnyen beszerezhetők további kiegészítők.

Nyuszi

A nyuszi az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb dekoráció gurigából. Millió fajtáját lehet elkészíteni attól függően, hogy milyen alapanyagok állnak rendelkezésre.

1. Ehhez itt például nincs szükség extra hozzávalóra – a gurigát tetszőleges színre befestjük, színes papírból vágunk füleket, amelyeket felragasztunk, rajzolunk szemet-orrot-szájat, és már kész is van a nyulunk.

2. Egy másik verzióban a nyúlfül is a gurigából készül – vágjunk le két vékonyabb csíkot a gurigából, és ragasszuk belülre. Kreatív boltokban lehet kapni öntapadós szemeket, itt ebből készült a nyuszi látószerve.

A fül egyébként készülhet egyéb kartonból, filcből és még sok más anyagból – a kreativitási lehetőség igen sok. Ugyanígy a bajuszkákat is megoldhatjuk zseníliaszállal, kartonnal, színes papírral, feldobja a nyulat a 3d-s bajusz.

3. Az egyik kedvencem ez: a vécépapírt vékony fonallal tekerték be, a fül és a tappancs is ebből készült.

4. Hasonló módszerrel készíthetünk csirkét is – a tollak színesítik a kreációt.

5. A tapsifüles készülhet csíkokra vágott gurigából is.

6. Tavaszi virágokat is alkothatunk

7. A nyuszis szalvétagyűrű is egyszerű, itt a füleket is a gurigából kell kivágni.

8. Tojástartót is nagyon könnyen kreálhatunk.

9. Ez az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető kreatív nyuszi: csak filctollra és egy vattapamacsra van szükség hozzá.

10. Ha pedig későn kaptunk észbe, és épp nem terítette le a családot a hasmenős vírus, hogy sok guriga gyűljön, itt egy nyuszis ötlet egész tekercs vécépapírból.

10+1. Akinek pedig sok ideje van és jó a kézügyessége, itt egy videó egy húsvéti ajtódísz készítéséről.

Kellemes kreatívkodást és boldog nyulat!

Tünde

Fotók: Pinterest

A blogbejegyzést a Zewa támogatta.

Kíváncsi vagy mások szüléstörténeteire? Ezeket ajánljuk:

19 évesen szültem és nem bántam meg

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam

Későn indították be a szülést

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>