Tünde apák napja apaság

Magyarországon június harmadik vasárnapján, azaz idén 16-án ünnepeljük az Apák napját. A Bezzeganya Facebook csoportjában már felmerült a téma: milyen ajándékkal lepjük meg gyermekünk édesapját? A közös ötletelés során sok tippet adtak az anyukák, ezekből válogattunk.

A témafelvetés konkrétumokat tartalmazott: az alapfelállás, hogy az apuka szeret túrázni, az ajándékra szánt keret 3-4 ezer forint, az ajándék legyen hasznos, nem porfogó. Az is találhat megfelelő ajándékot az ötletek között, akinek nem túrázik gyermeke apja.

Sörtank (kb. 2000 Ft)

Sörökből a fotó alapján viszonylag egyszerűen elkészíthető a sörtank. Ha apa nem szereti a folyékony kenyeret, egyéb dobozos üdítőkkel, energiatiatalokkal is kivitelezhető az ajándék.

Túraútvonalakról saját ismertető (ingyenes)

Az ötlet szerint saját készítésű túraútvonal-leírás és tudnivalók alkothatják az Apák napi ajándékot, később pedig együtt lehet bejárni az útvonalat.

Kulacs (a túrázáshoz) (1-3 ezer Ft)

A túrák nélkülözhetetlen alapkelléke a kulacs. Ez az ajánlat bővíthető: ha fémből készül a kulacs, gravíroztatni is lehet rá.

Kincses térkép (ingyenes)

A gyerekkel együtt lehet rajzolni egy térképet: „kertben, játszón kis feladatok a megjelölt helyen. Például, hogy merre megy a busz, fejtörők. A végén pedig a kincs. Például egy sör Apának.”

Pasis doboz (0-4 ezer Ft)

Egy dobozban olyan italok/ételek, amelyeket Apa kedvel. Vagy különleges, amit nem mindennap fogyaszt az ember.

Póló gyereklábnyommal (1-2 ezer Ft)

Egy póló gyereklábnyommal (és kéznyommal), melyre akár az a szöveg is felírható: „A legjobb apa”.

Fotós bögre (2-3 ezer Ft)

Az örök klasszikus: bögre a gyerek fotójával és/vagy tetszőleges szöveggel.

Élmény (0-? Ft)

Sokak szerint a legjobb ajándék a közös élmény. Van, amikor nem kerül semmibe (és persze lehet a csillagos ég is a határ, ha valakinek belefér), mégis a legértékesebb: az együtt töltött idő. Ez lehet közös túrázás, kalandpark, gyermekvasút. A lényeg, hogy közös legyen a program.

Ti vesztek vagy készítetek valamit? Egyáltalán hogy ünneplitek az Apák napját?

Tünde

Apák napjával kapcsolatban itt is írtunk...

Tünde apák napja apaság


Aki nagypapa korában lett anya és apa
Apák napja. A legtöbben zavartan vihognak, vonogatják a vállukat, nem tudnak mit kezdeni vele, egyelőre mintha egy másik kultúrából gyökértelenül ideimportált valami lenne.

Apák napja: intézményesített örömködés?
Egyáltalán, ez az apák napja honnan jött? Pár éve még nyoma sem volt...

Mikor jön el az apák ideje?
Mi, anyukák, várjuk, hogy az apák ott álljanak mellettünk az első pillanattól kezdve. Hisz közös elhatározás volt a gyermek. Szeretnénk közösen nevelni. Ti, apukák, mit szeretnétek?

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>