szülés szüléstörténet ikrek

Én a nagymamám szüléstörténetét szeretném elmesélni, pontosabban azt, ahogyan apukám és az ikertestvére születtek.

1969-ben járunk, egy vidéki kisvárosban. A nagyszüleim szerettek volna egy testvért az idősebb gyermekük mellé. A nagymamám ekkor 28 éves volt, nagyon várták a kicsit, mivel nehezebben fogant, mint az első gyermek. Az orvos azt mondta, hogy 4000 gramm körüli baba lesz, mivel a mamám hasa kicsit nagyobb volt az átlagosnál.

A nagypapám vitte autóval a nagymamát a helyi kórházba, mikor elérkezett az idő. 

A mamámat bekísérték rögtön a szülőszobára, azonban ott a két orvos közül egyik sem foglalkozott vele. A mamának nem volt fogadott orvosa, hagyták, hogy magában nyögdécseljen (nem az a kiabálós típus).

Mikor erősödtek a fájdalmak, a szülésznő odasúgta a mamámnak, hogy fogadja meg az ajtóban álló két orvos közül a fiatalabbikat, mire a mamám fájdalmak közepette, szinte könyörögve mondta az orvosnak, hogy a táskában van a pénz, segítsen rajta! Erre lett rögtön infúzió, és a szülés meg is indult.

Egy egészséges fiúgyermek született komplikációk nélkül 2500 grammal. Ezután a nagymamámat a kórterembe tolták át ágyon, de a fájások nem múltak, sőt, újra erősödtek, és 20 perccel később megszületett apukám is.

Nagyon csodálkoztam, mikor elmesélte, micsoda meglepetés volt, hogy ikrek születtek, elvégre egyáltalán nem voltak felkészülve rá, de annál nagyobb volt az öröm.

Anikó

Ikres szülésekről itt olvashatsz még:

Komplikációk léptek fel a szülés után

Ikreket szültem természetes úton

Két babát szültem néhány perc alatt