Huszonegy éves vagyok, hamarosan házas, és minden vágyunk egy kisbaba. Leírni ezt, kimondani, felvállalni annyira fura, és mégis… mintha egy óriási kő esne le a szívemről, ahogy a hónapok óta tartó „titkolózást” egyszeriben mondatba foglalom. 

Egyik kezemben a terhességi teszt doboza, másikban a tájékoztató papír. Hogy őszinte legyek, talán már fejből tudnék rajta minden mondatot, de a biztonság kedvéért újra át olvasom. Sokadjára. Kiveszem a tesztet, a dobozt pedig behajítom az ovulációs tesztek doboza mellé. Ki kellett volna dobni őket, de nem vitt rá a lélek. Piszkálják a fantáziám a halvány dupla csíkok. Talán ez lesz az a hónap. Nagy levegőt veszek, és indulok a kis utamra.

Mosdó, pisi, tíz másodperc, stopper indít. Amíg várok, újra végigfutnak rajtam a gondolatok. Huszonegy éves vagyok, és egészséges, ahogy a párom is. Miért nem jött még össze? Több mint egy éve csak megszakítással szeretkeztünk, hisz nem volt célunk a fogamzásgátlás, de konkrétan nem is akartunk még próbálkozni. Harmadik hónapja tudatosan tesszük a dolgokat, és mégsincs semmi.

Persze tisztában vagyok vele, hogy van, mikor egy év is eltelik, mire sikerül, de a negatív tesztek látványa rendkívül fáj, mintha megmarkolnák az ember szívét, és ezzel egyidőben gyomorszájba vágnának. Látom magam előtt, ahogy ismét csak egy csíkot találok, szomorúan kiballagok a fürdőből, ő pedig szintén elszomorodva, de vigasztalóan átölel, és azt mondja:

„Ne aggódj, próbálkozunk tovább.”

Csipog az időzítő. Egy csík. Bemegyek a szobába, de ő még alszik. Tudom, hogy fáradt, tudom, hogy dolgozik, de mégis mérges vagyok rá. Én is fel bírtam kelni, ő miért nem? Persze a pici mellett is ez lesz, így elhessegetem a dühöm, mert igazából nem is rá haragszom. Nem vezethetem le rajta, ami nem jogos.

Később a kocsiban el motyogom, hogy negatív lett ő pedig egy „ohh”-val most lerendezi. Ez nem a mi napunk. 

Titokban reménykedek, van még esély, hisz nagyon korán teszteltem. Ha 28 napra számolom, még öt nap van, hogy megjöjjön. Azonban ha a múlt havi 26-ra, már csak három. Ma veszek egy korai tesztet, holnap reggel pedig megismétlem a dolgot. Ez a bizakodás talán a legfájdalmasabb. Reménykedem, de valahol bent motoszkál a hang, hogy most se sikerült. 

 ******

Itthon ülök, újabb három teszttel, bár a holnapi biztos választ ad minden kérdésre. Ez most olyan fura, annyira nyugodt vagyok. Az előző hónapokban rendkívül izgultam, most azonban ez elmarad. Nem értem az okát. 

Izzy

Más is tapasztalt már hasonlót...

Miért negatív a terhességi teszt?

Vér és könnyek: megint nem sikerült teherbe esni

Könnyek és csalódottság: ma is negatív lett a terhességi teszt