fesztivál Sziget Tünde

Rendhagyó ajánlóval kezdjük az idei Sziget Fesztivált. Nem konkrét koncerteket és programokat mutatunk, hanem különböző nézőpontokat és témákat hoztunk, amelyeket szülőként érdekesek lehetnek - a fesztiválon pedig kiderítjük a válaszokat.

Anyák a Szigeten
 

A tervek szerint kézen fogok néhány olyan anyukát, aki még soha nem volt a Szigeten, de mindegyiknek markáns véleménye van róla ismeretlenül („az egész egy fertő, veszélyes, soha nem engedném ki a gyerekemet, nem értem, mit szeretnek rajta a fiatalok, ésatöbbi.”). Kíváncsi vagyok, a személyes tapasztalatok során változni fog-e a véleményük (és arra is, hogy hogyan végződik az este – egy-, két- és háromgyerekes családanyaként már éjfélkor ágyban lesz mindenki, vagy "Anyák elszabadulva").

Szülők nélkül a Szigeten
 

A tavalyi, felügyelt szigetelést és a Balaton Soundos kalandokat követően a lányom idén anyai kíséret nélkül, barátokkal megy ki a fesztiválra (egész nyáron becsülettel tanult a pótvizsgára, vessetek a mókusok elé, de elengedem). Erről készül majd egy beszámoló. Sokadszorra sem tudtam megjegyezni, melyik koncert érdekli a leginkább. (Most megkérdeztem megint: a Post Malone.) Én kábé két-három nevet ismerek az idei felhozatalból: Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence and the Machine – nagyjából itt ki is merült a tudásom. Bár tegyük hozzá, nem én vagyok a célközönség.

Magyar fiatalok a Szigeten
 

Évről évre egyre több a külföldi fiatal, de azért magyarok is vannak a Szigeten. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a magyar fiatalok hány fellépőt ismernek, mit szólnak a szülők, hogy kimennek a Szigetre, hogy ők maguk vették-e meg a jegyet vagy a szülők segítettek, hogy mennyi pénzt költenek a fesztiválon, hol alszanak és mi a legjobb a Szigeten.

Hogyan látja anya a Szigetet?
 

Az anyukákat arról is kérdezzük majd, hogy ők hogyan látják a fesztivált, miért rossz és miért jó, ha a gyerekük (legyen akár kamasz, akár fiatal felnőtt) a Szigetre megy. Mik a tapasztalataik, akiknek rendszeresen jár a gyerekük a fesztiválra.

Kap-e alkoholt a 18 éven aluli a Szigeten?
 

Kipróbáljuk a Fesztivál appot, és megírjuk véleményünket a FestiPay fizetési rendszerről. És a legizgalmasabb kérdés: vajon kiszolgálják-e a 18 éven aluliakat alkohollal? Hamarosan kiderül.

Ha van olyan kérdés, ami érdekel titeket, írjátok meg nyugodtan! 

Tünde

fesztivál Sziget TündeKorábbi Sziget-cikkeinket itt találod:

Elengednéd 16 éves lányodat a Sziget Fesztválra?

Gyökerekkel birkóztunk a Szigeten

Sziget: A lányaimon vastag a por

Nyakamban a nagylányommal ugráltam a tizedik sorban

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>