családtervezés

Szeretném megosztani veletek az én történetem, most, és a jövőben is. Van egy párom, akivel valószínűleg még idén szeretnénk elkezdeni a babaprojektet. Ám van pár bökkenő. Részben ezért is írok ide, mert hátha találok valakit, aki hasonló problémával küzd/küzdött, vagy valakinek esetleg segítséget nyújthatnak az én jövőbeni tapasztalataim.

Szóval a nőgyógyászati része: körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdtem először tompa, majd az idő előrehaladtával egyre erősebb szúrást, fájdalmat érezni a bal petefészkem környékén. Akkor nem foglalkoztam vele, egyedül voltam, hol volt nemi életem, hol nem. Kellemetlen volt, de nem kibírhatatlan.

Aztán 2020 májusában megismertem a páromat, aki már vőlegényem, és kezdett motoszkálni a babatéma, mivel tudtam, hogy ő nagyon szeretne hamarosan gyermeket. Az őszi nyaralásunk alatt annyira felerősödött a fájdalom, hogy néha elaludni is nehéz volt tőle. Ez egy kb. két hónapos időszak volt.

Miután visszajöttünk, elmentünk nőgyógyászhoz, aki megállapította, hogy be van gyulladva a bal oldali petevezetőm, és fel van telve folyadékkal. Teherbe esés esélye így? Jóval 60 százalék alatti. De van megoldás - kiveszik azt a petevezetőt, és marad 60 százalékom a babára, mert amíg a bal oldali problémám megvan - mivel nem lehet tudni, el van-e záródva - az onnan szivárgó folyadék kimoshatja a megtapadó petesejtet. Így a javaslat a műtét.

Rákerestem a neten, de petevezetőről alig találni valamit, mindenhol a petefészekről van szó. Egy helyen volt egy recept, vagy tízféle gyógynövény teája, 4-6 hetes kúra, mellé cseppek, de most voltunk kontrollon, és semmit nem változott. Aggódom, hogy mi lesz, ha belevágunk, mi lesz így, ha esetleg pozitív is lesz a teszt, meddig kell aggódni, hogy kimossa-e a folyadék tényleg, egyáltalán meg tud-e tapadni, és ha kivetettem, mire lesz elég az a 60 százalék? Nyilván még így is több esélyem van elméletben, mint sok más nőnek, de akkor még jöhet egy csomó probléma, akármelyikünkkel, és hát ugye mindenkinek a saját problémája a legnagyobb... 

Hátha van köztetek olyan, akinek ezzel van tapasztalata. Doki szerint nem fog elmúlni, de annyi „csodáról” olvasni, hogy nem akarom azonnal feladni. És a jövőben is szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat, illetve ha összejön a baba, és kíváncsiak vagytok rá, akkor arról is szívesen írnék.

Nyyufi

Olvass még!

"Ott van, baszki a jobb petevezetőben!"

A műtőből egy babával és egy petevezetővel kevesebbel távoztam