A Sziget első napján úgy láttuk, sokan mentek ki családostul a fesztiválra, és a jelek szerint jól érezték magukat az egészen kicsik is, rengeteg a nekik való program. Na, nyilván nem az Ed Sheeran koncert heringes doboza – de erről egy másik posztban mesélek majd.

Sok gyereket láttunk a Vándor Vurstliban, ahol a felnőttek is gyerekké változnak egy-két órára: különböző régi játékokat lehet kipróbálni, de vannak artisták, bábszínház, zsonglőrök, és tucatnyi aktív program. A dekoráció is mesébe illő, néha elfelejtettem, hogy háromgyerekes családanya vagyok, és úgy éreztem, mintha egy elvarázsolt világban lennék (nem, nem használok drogot, és nem voltam alkoholos befolyásoltság alatt sem.)

A Hungarikum faluban nappal a gyerekek a magyar hagyományokkal ismerkedhetnek, a Skanzen játékait próbálhatják ki, kézműveskedhetnek, és néptáncolni tanulhatnak. Este együtt táncolt idős és fiatal magyar népzenére – régi néptáncosként fantasztikus volt látni, hogy nem merülnek feledésbe a népi hagyományok…

A HangolÓrán a kicsik kipróbálhatják az elektromos dobot, a gitárt és a zongorát A magyar zene házában pedig azt is ki lehet próbálni, milyen vezényelni egy egész szimfonikus zenekart. És hogy a kultúránál maradjunk, a Múzeumi Negyedben játékos módon lehet megismerkedni a hazai múzeumok kiállításaival, a modernség jegyében pedig van szelfifal, tetkók és chillsarok is.

 Az ArtZone helyszíne szintén a fantáziavilágba kalauzol, itt workshopokat tartanak, lehet fesztiválos fejdíszeket, csillámos sminket karkötőt, vagy akár szivárványos hajfonatot készíteni. Az udvaron virágokból épített állatok és varázslények bűvölik el a látogatókat.

Bár én nem mentem be (nem kifejezetten szeretem a labirintusokat), de nagy népszerűségnek örvend a Daedalum, amely egy 19, tojás formájú kupolából álló labirintus, ahol bolyongva megfigyelhetjük, ahogy apró prizmaként táncol a fény a kupolákban.

Séta közben még ezernyi, gyereknek is érdekes látnivalóval találkozhat az ember, például egy gigantikus tevével is, aki hangos zenével és valódi tevehajcsárral araszol a hátsó úton. De az egész Sziget látványos dekorációt kapott, lampionok, színes lámpák, fényalagút, színes szalagok, és ezernyi különböző anyagból és formából készült díszítés teszi még izgalmasabbá a helyszínt.

Tünde

A Sziget fesztivállal kapcsolatban itt írtunk még:

Elengednéd 16 éves lányodat a Sziget fesztiválra?

7+1 szabály fesztiválozáshoz

Anya láthatatlan bébiszitter volt a Szigeten