Te hogy ismerkedtél meg a férjeddel? Ezt a kérdést tettük fel a Bezzeganya Facebook-oldalán, ahol rengeteg történetet osztottak meg az olvasók. Ezekből válogattunk egy csokorra valót.

Strandon
 

Strandon közös ismerős által. Ők már lent voltak egész nap, én egy kollégával meló után mentem utánuk. Hazafelé nem bírtam levakarni, két hétig folyamatosan csapta a szelet. Aznap akartam neki megmondani, hogy maradjunk csak barátok, mikor végre összejöttünk. Hét éve együtt, egy ötéves kisfiú boldog szülei vagyunk – írja Vera.

Műjégpályán
 

1990.02.03. Közös ismerőssel korcsolyáztam. Amikor megpihentünk, kiszúrtam, hogy egy srác nagyon néz. Szemezés, mosolygás. Majd kiderült, hogy a csajszi, akivel koriztam, ismeri őt és a barátait. Odavitt bemutatni a srácoknak. A bemutatkozásnál a párom közölte: „Attila vagyok, ezt a nevet érdemes megjegyezned.” Mondta ezt egy olyan srác, aki soha, senkinek nem szól, végtelenül csendes, stb. Első látásra szerelem volt és azóta - 30 éve - is tart - meséli Kriszta.

Kollégiumban
 

Tavasszal volt nyolc éve, hogy a kollégiumban megismerkedtünk. Az első két évben csak barátok voltunk, immáron októberben hat éve, hogy egy párt alkotunk. Idén februártól már férjemnek mondhatom, és két gyönyörű lányunk született már – írja Ágnes.

Interneten
 

Én a férjemet egy internetes játékban ismertem meg. Még férjnél voltam, egy éven keresztül csak beszélgettünk. Aztán egyszer találkoztunk, s utána elköltöztem a férjemtől, és azóta is együtt vagyunk. Ennek már tíz éve, ebből hét éve házasokként, s három gyermek szülei vagyunk – számol be Tünde.

Munkahelyen
 

Észre se vettem vagy két évig, aztán elkezdett bejárkálni az irodámba. Ennek 17 éve – osztja meg emlékeit röviden Bernadett.

Óvodában
 

Az óvodában együtt labdáztunk, egy általános iskolába jártunk. Középiskolába más városba jártunk, aztán egy szilveszteri buliban újra találkoztunk. Ennek 23 éve. Három gyönyörű fiunk van – meséli Mariann.

Általános iskolában
 

Egy általánosba jártunk, együtt voltunk mindenféle táborokban. Ő volt az osztályfőnök-helyettes ifink felsőben. Mindig is ájult csodálattal néztem fel rá, meg se mertem szólítani. Aztán amikor már én is ifi voltam egy csapattáborban, Esztergomban, ő is észrevett engem, összejöttünk. Én 15 voltam, ő 20. A tábor végen feltette a nagy kérdést: „Na, mi lesz? Folytatjuk? Igent mondtam. Ennek már 33 éve – emlékezik vissza Tímea.

Szomszédban
 

Együtt nőttünk fel, szomszédok voltunk egy kis faluban... Aztán én elkerültem, majd kilenc év múlva mentem vissza a kis falumba a hároméves lányommal és a pocakban a fiammal egy tönkrement kapcsolatban. Vettem egy kis romhalmaz házat a szülői ház szomszédjában. Akkor még mint régi ismerős jött segíteni újítgatni a házat, hogy mire megszülök, fürdőszoba, és minden legyen. A gyerekek apja meg csak belém kötni jött haza... Mikor császárral megszületett a nagyfiam, a „szomszédfiú” minden nap jött fát vágni, mert tudta, hogy a gyerekek apja nem csinálja. Rádöbbentem, hogy ő törődik velem. Minden nap megkérdezte, jól vagyok-e és nem volt-e cirkusz... A fiam fél éves volt mikor kitettem a szűrét apukának. Mivel éjjel sírt a pici, és azt mondt,a hogy ezt nem bírja, bekattan és megöl minket. A szomszéd fiú, aki már most négy éve a férjem, akkor elmondta, hogy mikor viszontlátott belém szeretett, de nem akarta szétszedni a családot. Azóta, vagyis nyolc éve boldog kapcsolatban élünk, és van három csodálatos közös gyermekük, de mindig, minden körülmények között öt gyermekéről számol be! Hiszen végül is mind az ötöt együtt neveltük. Ha újrakezdhetném, századszorra is őt választanám! Csodálatos férj és csodálatos apa! Életem végéig szeretni fogom, ebben biztos vagyok! – osztotta meg történetét Eszti.

És te hogy ismerkedtél meg a férjeddel?

Ezek is érdekelhetnek...

Köszönöm, hogy a gyermekem apja vagy!

Megakadályozható, hogy kihűljön a házasság?

Sosem csalnád meg a párod? Létezik örök hűség?