Mai lapszemlénkben egy újabb, tankönyvekkel kapcsolatos cikken kívül egy beadványra hívjuk fel a figyelmet, melyet a KERET Koalíció munkatársa küldött be a Médiahatóságnak a Class FM Morning show műsora miatt, melyben a műsorvezetők arról "tréfálkoztak", illetve azt illetően adtak tanácsokat, hogy miként lehet megerőszakolni egy nőt egy autóban. Arról is hírt adunk, hogy szűrik a diákok internetét a magyarországi köznevelési intézményekben, valamint egy iskolai pályázatra is felhívjuk a figyelmet.

Mától szűrik a diákok internetét

A mai naptól az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, ami “káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve”. A rendelkezés több mint hatezer intézményt érint.

Randierőszak - vagy "szerelmeskedés"?

A Class FM rádió "Morning Show" című műsorában elhangzottak miatt beadvánnyal fordult a Médiahatósághoz a KERET Koalíció egyik szervezetének munkatársa.

Mosolygó fogacskák pályázat

Idén első alkalommal hirdetik meg a „mosolygó fogacskák” pályázatot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét arra, hogy a helyes fogápolás már az első tejfogak előbújásától kezdve kiemelten fontos.

Mielőtt meghalok - Andrew George fotósorozata haláluk előtt álló emberekről

"Az életben nincs olyan, hogy boldogság. Amit boldogsának tartunk, az csak egy adomány, de korántsem a miénk. Birtokolni csak önmagunkat bitokoljuk, és azt, amit egy adott pillanatban adni tudunk." (René) "Az élet? Hihetetlenül csodálatos kaland volt…" (Ralph)

Butí-tani

Újabb írás az új tankönyvekről. „Megjöttek az új tankönyvek, szebbek és jobbak, mint valaha. Kitettek magukért azok, akiknek az volt a dolguk, hogy kitegyenek magukért. Lett volna más dolguk is persze, például, hogy normális és használható tankönyveket adjanak az iskolások kezébe de ők ilyennel nem bajlódtak.”

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?