Friss hírek, érdekességek a Bezzeganya új, lapszemle sorozatában.

Szülés után nem szabadna az anyáknak visszasietni a munkahelyükre

Egy ausztrál kutatás kimutatta, hogy az új édesanyák fele még 18 héttel a szülés után is rendkívüli kimerültséget érez. ezért a szakértők szerint nem szabadna visszasietniük a munkahelyükre.Az eredmény intő jel lehet a politikusok számára, akik a szülési szabadság időtartamáról döntenek.

Egyharmaddal több kisgyermekes anya ment vissza dolgozni

Mintegy 37 százalékkal nőtt a második negyedévben a korábban anyasági ellátásban részesült, illetve családjukat ellátó nők száma az előző év azonos időszakához képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A legbizarrabb balatoni gyerekprogram: kitömöttállat-simogató

Keszthely tele van imádnivaló programokkal, a kombinált kastélybelépővel pedig ezeknek is az esszenciája érhető el a korabeli pálmaháztól a kocsimúzeumon át Európa egyik legnagyobb terepasztaláig. Van azonban benne egy kakukktojás, a Vadászati Múzeum, amely már önmagában is elég ijesztő, főleg hogy nem csak történelmi preparátumok vannak benne, hanem mondjuk néhány éve kilőtt elefánt is.

Nem szabad kiabálni a tinikkel!

Akár fegyelmezni szeretné a gyereket vagy éppen a hangulat miatt beszél hangosabban a gyerekéhez, ott sajnos elvesztette a hitelességét a gyereke szemében. Nem az számít, hogy kinek van igaza és kinek nem. A vita, a fegyelmezés és a beszélgetés abban a pillanatban értelmét veszti, amint az egyik fél felemeli a hangját.

Egy ismeretlen gyerek szüleivé válnak, miközben kenyeret sem tudnak kérni a boltban

Magyarországról évi 150-200 gyerek kerül külföldi családba, azok, akiknek itthon nem találnak örökbefogadót. Közülük a legtöbben Olaszországba mennek, nagyjából a felük. Általában idősebb, 8-10 éves gyerekekről, gyakran testvérekről van szó. Anna pszichológus, tolmácsként segíti az olasz örökbefogadók és a magyar gyerekek barátkozását. A beszélgetésben bepillantást nyerünk, hogyan zajlik az idősebb gyerekek beilleszkedése egy külföldi családba. 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?