Friss hírek, érdekességek a nagyvilágból. A Bezzeganya új, lapszemle-sorozata.

Kifelé a méhemből!

– Szia. Van egy jó hírem!
– Végre terhes vagy?
– Hát, igazából csak nyertem egy díjat.

Ötből két telefonhívás így kezdődött, és ezek csak a közeli rokonaim, akkor mit várhatnék az államtól?

Nemrég hivatalosan is semmirekellőnek bélyegeztek, mert harmincéves koromra nem teljesítettem a háromgyerekes penzumot. Most úgy fest: kevesebb nyugdíjat kapok, ha esetleg így maradok.

Iskolavárás: ha a szülő stresszel, az a gyerekre is átragad

Leírni is fájó, de három hét múlva kezdődik a tanév és sok diák szorongva várja szeptember elejét. De mit tehet a szülő, hogy könnyítse a gyereken lévő stresszt?

Tanácsok elvált szülőknek nyárra

Bár a gyerekek alig várják a vakációt, a problémás válások során sokszor kénytelenek a saját bőrükön tapasztalni, ha a szülők képtelenek egyezségre jutni például a nyaralások időpontját vagy az egyik vagy másik szülőnél töltött időtartam hosszát illetően. Ennek eredménye pedig az, hogy a nyár az ilyen gyereke számára negatív, feszültséggel teli időszakká válhat.

29 kilóra fogyasztották tinilányukat a kegyetlen szülők

Kis híján halálra kínozta 12 éves lányát egy amerikai házaspár – írja NY Daily News. A New York-i szülők három éven keresztül otthonuk kertjében, egy ketrecbe zárva tartották a gyereket. Kegyetlenkedésüknek az is része volt, hogy nem adtak ételt és italt a kislánynak és naponta bántalmazták.

Ezentúl a gyerekek sem unatkoznak a British járatain

A British Airways Holidays szülők körében végzett kutatása arra kereste a válaszokat, hogy a szülőket mi aggasztja leginkább, amikor gyermekeikkel együtt utaznak, és melyek azok a játékok, amik a legnépszerűbbek a repülőgépek fedélzetén.

Óvodába megy a gyerek

Hamarosan újra kinyitnak az óvodák, és sok hároméves gyerek kezdi szokni a közösséget, az ovis létformát. Nem mindegy, hogy alakulnak az első napok.

Megszületett Ördög Nóra második gyermeke

A hét elején komoly biztonsági intézkedések közepette hozta világra második gyerekét Ördög Nóra. A szülés komplikációmentes volt, és a szülőszobán bent volt a műsorvezető férje, Nánási Pál fotós is.

Házi pálcikás jégkrém

Adalékanyagtól mentes, friss hozzávalókból készült hűsítő, ami nem kerül sokba. Nem kell hozzá más, mint gyümölcs, méz, tejszín, műanyag poharak, és pálcikák.

45. Nemzetközi Gyermekrajzpályázat

Tavaly 38 országból több mint 40 000 magas színvonalú rajz érkezett be, melyeket zsűrizésre és kiállításra alkalmasnak találtak. A hazai versenyre 130 000 db rajz érkezett be, mely szám jól mutatja a verseny rangját Japánban, ahol ez a legnagyobbak egyikének számít. A verseny zsűrijét minden évben kellemes meglepetés éri a rajzok eredetisége kapcsán.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?