A kórház neve: Szent Margit Kórház.

A szülés időpontja (év, hónap): 2021.03.19.

A kórház állapota: Régi, elhanyagolt.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Az alapítványi szobáké tiszta, a közösek a takarítás ellenére is hagynak kívánnivalót maguk után. (A vécébe semmit nem szabad beledobni, az ajtókat nem lehet rendesen zárni. A zuhanyzókban áll a kosz, nem folyik le a víz, koszosak a zuhanyfüggönyök, stb.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Alapvetően tiszta, az ágyak állíthatók, van lábtámasz rajtuk. Vannak alternatív lehetőségek, bár én egyiket sem használtam és nem is láttam őket...

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az orvosok és a szülésznők fantasztikusak, szakmailag elismertek, emberségesek és nagyon kedvesek/támogatók. Ugyanez már nem mondható el a csecsemősökről, nagy részük lenéző, kioktató és nem szívesen segítenek. Van viszont pár kivétel, ők nagyon lelkiismeretesen végzik a munkájukat, de sajnos ebből van kevesebb.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Első szülésnél úgy tudom mindenképpen van gátmetszés, de ha nem muszáj nem csinálnak. Oxitocinnal támogatják a folyamatot, de egyáltalán nem siettetik a szülést.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Kis ablakon át nézheti a szülést.

Látogatási rend: A covid ideje alatt egyáltalán nem fogadhattunk látogatót, sőt a kávéautomatáig sem mehettünk ki. Egyedül csomagot hagyhattak nekünk a portán, azt délutánonként felhozták.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Rengeteg ruhája van a kórháznak az nem szükséges, csak a hazamenetelhez. Pelenka, popsitörlő, textilpelenka, cumisüveg kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? A közös fürdőben 3 db zuhanyzó van, rengeteg ágyra...

Van-e VIP szoba? Van, de nagyon nehéz kifogni.

Koszt mennyisége, minősége: Ehető kategória, sokféle diéta szerint lehet kérni, bár nem feltétlenül felel meg az ennivaló a diéták előírásainak. A mennyiség viszont iszonyatosan kevés, pláne frissen szült, szoptató anyáknak.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Minden információt maradéktalanul megkaptam tőlük.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem nagyon. Ha kérdeztünk a csecsemősöktől, válaszoltak, de maguktól nem szívesen segítettek. (Tisztelet a kivételnek.)

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A kórházban töltendő 72 órát ki kell bírni, nem szabad az ember szívére venni, amit a csecsemősök mondanak. Sajnos visszaélnek a helyzettel, sokszor megbántják a sebezhető kismamát. Ettől függetlenül hálás vagyok az orvosomnak és a szülésznőmnek, nem bánom, hogy a kórház mellett döntöttem.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 7
  • kórtermek állapota: 3
  • szülőszoba korszerűsége: 4
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 1
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 2
  • kommunikáció, tájékoztatás: 6
  • tisztaság: 3
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 7

Sz.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Olvasd el mások tapasztalatait is a Margit Kórház szülészetéről!

Vinned kell véralvadásgátló injekciót a kórházba, ha császáros vagy

A kórtermek lepukkantak, de mindenki nagyon kedves a Margit Kórházban

Ne várj a liftre a Margit Kórházban!

A Margitban 38 fokban is fáznak a babák, ezért melegítik őket