A kórház neve: Debrecen, Klinika (DOTE) 

A szülés időpontja: 2020.03.

A kórház állapota: Jó.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Vegyes.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Kád nincs, a többi van, de nem volt módom használni őket.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Akivel dolgom volt, segítőkész volt, a nővérek között volt kevésbé segítőkész, goromba.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Elvileg nem kötelező, gyakorlatilag automatikusan csinálják. Oxitocint kaptam, pedig turbó ütemben jött a baba (beérkezéstől 17 perc), a gátmetszés szükségességét nem tudom felmérni. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Üveg mögött. 

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Látogatási rend van. A szülés után két órát maradhatott velünk az apuka, utána az influenza szezonra való tekintettel (a koronát pár nappal megúsztuk) viszont már nem fogadhattunk látogatót. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Mindent adnak, csak a hazavitelhez kell ruha, de lehet sajátot is vinni az ottlétre. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Kórteremtől függ, 1-6.

Van-e VIP szoba? Van. 

Koszt mennyisége, minősége: Ízre jó, de nagyon kevés és azt sem veszik figyelembe, hogy szoptatás közben mi rizikós. Négy nap alatt volt lencse, borsó, káposzta, karfiol.. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: igen, túl sokat is

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Nagyon ügyelnek arra, hogy a legújabb irányzatoknak megfeleljenek. Ennek megfelelően szoptatási tanácsadás is van. A gond annyi, hogy ahány nővér, annyi megközelítés, így mikor a legutóbbi útmutatás szerint szoptatok és bejön egy másik nővér, azonnal nekifog átképezni a „helyes” módszerre. Első babás, hormonterhelt anyukaként ez nem túl szerencsés. Két nap alatt úgy rástresszeltem a dologra, hogy elment a tejem és csak itthon indult újra, miután külön kérésre (hisz nem gyarapodott a baba) hazaengedtek. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 8
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 6 
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 4
  • személyes élmények: 5

H.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A debreceni szülészetről sokan írtak már, olvasd el ezeket is:

Nem jött be az orvosom a szülésre

Ledöbbentett a debreceni csecsemős nővérek viselkedése

Nem fogadta el a hálapénzt a szülészorvos

A látogatók között kell szlalomozni, ha betétet cserélnél a szülészeten

A debreceni klinikán a napi 21 szoptatás sem volt elég