Örömmel láttam, hogy idén sokkal több kisgyerekes család szórakozott a VOLT fesztiválon, mint eddig megszoktam. Az ember lépten-nyomon derékmagas kisemberekbe botlott hol a Motörhead, hol az Ákos koncerten, nyakban csápoló háromévessel is találkoztunk John Newman-en, de Fatboy Slimen és David Guettán is ugráltak gyerekek (utóbbit csak messziről láttuk). Sokan voltak a nagyszínpad előtti emelvényen is, ahonnan biztonságban nézhették a koncerteket. Sőt, amíg fröccsért álltunk sorba Tibi atyánál, addig is összefutottunk néhány kiskorúval, akik szüleiket kísérték. Természetesen legtöbben a fiatal felnőttek voltak, közülük egyet megkértünk, számoljon be, milyen a VOLT fesztivál az ő szemükkel. (szerk)

Tizennyolc évesen végre sikerült teljesítenem egy számomra nagyon fontos célt. Mégpedig azt, hogy kijussak egy fesztiválra, ám ezúttal ne csak egy napra, hanem egy egész hétre. A választásom a VOLT fesztiválra esett. Ennek a döntésnek nagyon sok oka volt. A fő szempont természetesen az volt hogy egy olyan fesztiválon vegyek részt, amely olyan előadókat tud felmutatni, akik igencsak felkeltik az érdeklődésemet. És mivel szerintem a VOLT fesztiválnak van idén az egyik legszínesebb programajánlata, így nem volt nehéz eldöntenem, hogy életem első ottalvós fesztiválja a VOLT lesz. Amint kiírták a főbb fellépőket, erős izgalom fogott el, ugyanis magam előtt láttam a legnagyobb kedvenceimet.

Mivel viszonylag hamar kiderült számomra, hogy én márpedig menni fogok a VOLT-ra, eljött az idő arra, hogy elővezessem a tervemet a szüleimnek. Hál istennek nagyon segítőkészek voltak, és már az elejétől fogva segítettek nekem a jegy árának összeszedésében. Amúgy mivel a fesztiválbérletet és a kempingjegyet is a leghamarabb vettem meg, ezért ezt a részét megúsztam körülbelül harmincezer forintból, ami nem olyan sok, hogyha azt nézzük, hogy egy évem volt rá gyűjteni, és hogy ezért az árért én öt teljes napig élvezhetem a fesztivált. (Arról nem is beszélve, hogy ezalatt az öt nap alatt milyen fantasztikus és színvonalas előadók szórakoztatnak engem.)

Szóval a legjobb barátommal szorgalmasan gyűjtögettünk és sikerült is a kívánt összeget összehoznunk. Ám ekkor még korántsem ért véget az anyagiak felhalmozása. Ugyanis valamiből le is kell jutnunk, sőt, ott még ennünk és innunk is kell. (Nem beszélve az egyéb kiadásokról, mint sör, emlékpóló, esetleg valami drágább étel, stb.) Mikor úgy éreztük, hogy most már elég pénzünk van, hogy meglovagoljuk Sopront, már csak ki kellett találni, hogyan jutunk le. Ám nem a lejutásnak a megszervezése okozott gondot, sokkal inkább maga a lejutás. Borzalmasan kellemetlen és fárasztó volt az az út, ami minket a fesztivál belsejébe juttatott, de végső soron nem bánom. Rá kellett jönnöm, hogy a nagy és nehéz zsákokkal, sátrakkal és egyéb kiegészítőkkel való egész napos túra a fesztiválélet elengedhetetlen  velejárója, és hogy ez így van jól. Meg kell szenvedni a gyönyörért.

Természetesen mielőtt lementünk, a szüleim a lelkemre kötötték, hogy „minden sör után egy nagy pohár víz!” És mint kiderült igazuk volt, hiszen olyan tikkasztó hőség volt, hogy az ember akár egy korsó sörtől is képes volt a fejére állni. Mindenesetre ha az ember betartotta ezt az egyszerű szabályt, túl nagy baj nem érhette. De ha érte volna is, akkor sem kellett volna félnie, hiszen a helperek idén is vigyáznak a fesztiválozókra, ami egy megnyugtató érzés. Amúgy a fesztiválon fantasztikus hangulat uralkodott végig. Mindig volt valami program, vagy mindig voltak valakik, akikkel lehetett egy jót bulizni.A fesztivál összetétele ahogy én láttam, vegyes volt. Természetesen a fiatalok voltak többségben, de nem egyszer találkoztam nagyon fiatal kisgyerekekkel, vagy épp nagyon idős emberekkel. Úgy gondolom, ez még egy olyan dolog, ami emeli a VOLT színességét.

Volt még valami, amit nagyon élveztem. És ez a sátorozás volt. Lehet, hogy ez csak engem fogott meg, de a fesztivál ideje alatt rájöttem, hogy sátorozni fene nagy buli. Jó, nyilván nem a legkényelmesebb vagy tágasabb, de nekem nagyon sokat adott hozzá a fesztivál életérzéshez. Végső soron szinte csak pozitív tapasztalatom van az első fesztiválommal kapcsolatban. Hatalmas élmény volt, és úgy gondolom ez is egy olyan élmény, amiben egyszer mindenkinek részt kell vennie. És mivel a VOLT idén ekkora hatást tett rám (és minden barátomra, akivel lent találkoztam) kétlem, hogy jövőre kihagynám!

Marci

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?