Tünde iskolások iskola tanár ajándék kutatás

A tanítási időszak utolsó hetében rákérdeztünk arra, hogy mennyibe került a tanárok év végi ajándéka nálatok. Kérdőívünket közel ötszázan töltöttétek ki, amit ezúton is köszönünk. Sajnos többen félreértették a kérdést és azt az összeget írták be, amennyit nekik kellett befizetni a közös ajándékra, a kérdés pedig arra vonatkozott, hogy összesen mennyit költött az osztály az év végi meglepetésre. Ezeket a válaszokat figyelembe véve készítettük el az összegzést.

A válaszadók egynegyede egyetlen fillért sem költött a tanárok ajándékára. A többiek az osztályfőnök ajándékát átlagosan 21 ezer forintért vásárolták, a napközis tanítók 13.800 forint értékben kaptak ajándékot, míg a többi tanár ajándéka összesen átlag 21.600 forintba került az osztálynak.

A falvakban lakók 36 százaléka nem költött a tanárok megajándékozására, és az osztályfőnökre szánt összeg is elmarad a fővároshoz képest: előbbieknél 13.800 forintért kaptak az ofők ajándékot, míg a budapestieknél ez az összeg 23.600 forint, és mindössze 9 százalékuk nem költött semmit. A vidéki városokból érkező válaszok alapján 27 százalékuk nem vásárolt semmit a tanároknak, míg az ofők ajándékára 20.600 forintot szántak.

Az ajándéktárgyak tekintetében az első helyen áll a virág, melyet szorosan követ a vásárlási utalvány és a csoki/bonbon, a tanárok tíz százaléka pedig alkoholos italt kapott a válaszok szerint. Az ajándékok között olyan dolgok is szerepeltek, mint a wellness hétvége, a kézzel készített ajándéktárgyak, könyvek, bögrék, gyermekrajzok, de voltak olyan tanárok is, akik robotgépet, citromfát, aranyláncot, digitális képkeretet vagy selyemsálat kaptak.

Reméljük, mindenki örült az ajándékoknak, és bízunk benne, hogy a tanárok is kipihenik az egész éves fáradalmakat (akik wellness hétvégét kaptak, ők biztos).

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?