Itt a farsang! Nem tudom, ki hogy van vele, de ez sem egy egyszerű dolog! Adott ugye 3 jómadár – a 10 éves Nagyfiú, a 8 éves Petya és a 7 éves Hercegnő, valamint a nagy kérdés, mi is legyek farsangkor. Ha szerencsém van, lesz esetleg adott téma, ami szűkíti a lehetőségek tárházát, de ha nem…?

Annáéknál először volt egy kósza javaslat, hogy esetleg népmese témakörben lehetne jelmezeket kitalálni, aztán elvetették, így maradt a mindenki az legyen, ami szeretne… Ez a hozzáállás alakult ki Ádáméknál is, tehát nem egyszerűsödött a dolog. Mindkettőjükkel átbeszéltük, mit is szeretnének, illetve mihez találunk cuccokat otthon. Anna elég hamar eldöntötte, hogy papagáj lesz, mert ilyen jelmeze van, és még nem debütált benne. Ez áll egy vékonypántos, tüllszoknyás ruhából szárnyakkal, ami mindenféle színekben csillog és pompázik, illetve egy hozzá passzoló sapkából, amin a papagáj szeme és csőre is leledzik. Kapott hozzá még egy harisnyanadrágot, illetve egy hosszú ujjú pólót (amit természetesen fel sem vett a bulin!) Ezt is csak onnan tudom, hogy az ott készült fotókon látszik, hogy nem látszik, hogy rajta lenne a hosszú ujjas!

Ádám már nehezebb esetnek bizonyult. Pontosabban nem is nehezebbnek, hanem csapongósabbnak. Mindenféleképpen valami szuperhős szeretett volna lenni – na de, melyik? Amerika kapitány vagy Űrdongó vagy Vasember…? Már jóval a farsangi buli előtt nézelődtünk a neten jelmez témában… Elég húzós ára volt mindnek, így első körben meg se rendeltük egyiket sem, hisz azt se tudtuk, melyik lesz a befutó. Apával megbeszéltük, hogy nem lesz olcsó mulatság, és majd ha eldönti, meglátjuk… Az iskolában most, február 20-a körül volt a farsang, így még előtte kézhez kapták a félévi bizonyítványokat. Mindkettőjüké nagyon szép lett, de Ádámé különösen! Pár 4-ese volt, de a többi mind 5-ös! Apa azt mondta, ezért a szép teljesítményért megérdemli a jelmezt, így zöld utat kaptunk. Győzött a Vasember, és meg is rendeltük neki (szerencsére sokkal olcsóbban, mint ahogy elsőre kinéztük…). A kiszállítás előtti napon este a sebészeten jártunk Ádámmal, ahol egy borsószemnyire nőtt „valamit” kivágtak a talpából, így elég nehezen tudott lábra állni. Másnap suliban se volt, aztán már jött a hétvége, így volt idő regenerálódni. Péntek délelőtt még kicsit fájlalta, de délután megérkezett a jelmez, és onnantól kezdve, mintha mi se történt volna, száguldozott a lakásban fel s alá, így gyógyultnak nyilvánítottam!

És akkor itt van még Petya! Ők általában lázasan készülnek, a nagy, az egész oktatási intézményt érintő, tornatermes farsangi bulira. Az óvó nénink először azt mondta, hogy szupertitkos, hogy mik is lesznek. Aztán jött az influenza és egyéb betegségek, ami miatt kevesen is voltak, meg nem annyira lelkesek is, így a következő variáció az volt, be se öltöznek. Aztán jött egy hasonló beállítottságú főiskolai hallgató, mint az óvó nénink, aki már tavaly is többször járt Petyáék csoportjában, és újra előkerült, hogy mégiscsak beöltöznek. Azt, hogy minek is, sokáig nagy titok övezte, de a múlt héten lehullt a lepel! Az óvodában folyó foglalkozások elég jól nyomon követhetők, mert a csoport FB -oldalára, ahogy az idő engedi, kerülnek fel fotók. Volt itt minden az utóbbi időben! Pl.: papír (vagy műanyag?!) tányérra eldobhatós pohár ráragasztása, majd az egész körülölelése vattával, amit kék vagy rózsaszín fújós festékkel be is szórtak. Pénteken Petya úgy jött haza, mint Mel Gibson, A rettenthetetlenből – tele volt az arca kék csíkokkal; kérdezni se mertem, mi történt. Aztán csak kiderült, mire készülnek ilyen hatalmas lelkesedéssel. Az óvó nénink nem kicsit unikornis-mániás, na, de a csoportban öt fiú és egy lány van, és különben is, ki látott már fiú unikornist? Így vattacukrok lettek. Hogy miért? Mert az unikornisok vattacukrot esznek! Nem tudtátok? Nem gond, mert én sem!

Ja, és ha maradhat előre is köszönöm. Most zárult le a 2019 évi Pedagógus Oscar. Három kategóriában lehetett pedagógusokat jelölni a díjra – óvodapedagógus, általános iskolai tanár és középiskolai tanár. A jelöléseket a szülők, barátok, kollegák indították annak elismeréseként, hogy érdemesnek tartják az illetőt az Oscar -díjra, így sokan csak onnan tudták meg, hogy jelölve lettek, mikor látták a nevüket a listán... Petya óvó nénije bekerült a harmadik fordulóba, a legjobb három közé, ahol végül mindhárom pedagógus megkapta az elismerést. Innen is nagy-nagy gratuláció neki! Örülünk, hogy vagy nekünk, szeretünk és nagyon büszkék vagyunk rád!

Pankuci

PETYÁRÓL ITT OLVASHATSZ MÉG:



Tökparti: tökök minden mennyiségben

​Az idei ősz egyik kihagyhatatlan témája, a tök és természetes velejárója, a Tökparti! Petyáéknál eme jeles esemény alkalmából rengeteg minden történt.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>