Utolsó hétvégén rendezik meg a Gyerekszigetet idén.  Mi múlt hétvégén mentünk volna (az épp sakktáborba járó Kicsi például szívesen szállt volna be a 87 éves Bici néni  ( még többet Bici néniről egy korábbi cikkben lehet olvasni) sakkmester rekordokat dönteni készülő szimultán-játszmáiba, de hát épp ő lett beteg, ugye), de kaptunk még egy esélyt, gondoltam kiírok még ide pár programot, amit például magunknak kinéztünk holnap-holnaputánra, de másnak is megjöhet a kedve:

  • Lovak minden mennyiségben. Ingyen sétalovaglást, gyerekek közreműködésével megvalósult lovas bemutatót és lóetetést (kizárólag répával, almával) ígérnek a szervezők. Pár éve voltunk már a lovas részlegen, mindenféle méretű szelíd ló várt bennünket a nagy árnyas fák alatt, és még sorban állni sem kellett értük.
  • Cirkusztanoda és Bohóclakás: az előbbiben artistáskodást kipróbáló gyerekeket várnak.  A Bohóclakás vendégei megkóstolhatják a legfinomabb kendőlevest, kipróbálhatják a legrugalmasabb hasra-ejtő-ajtót, elolvashatják a leggyorsabban repülő mesekönyvet, fényképezkedhetnek a leglágyabban dülöngélő cirkuszfal előtt, és labdával dobhatják a kottavonalakra a bohóczenebona dallamát.
  • Kutyasimogató, háziállat-simogató (csacsi, tyúk, kecske, nyúl) is lesz a Szigeten, a Rex Kutyaotthon „telephelyén” is lehet kedves négylábúakkal barátkozni.
  • Vívás, lövészet, KRESZ-pálya:  biztos, hogy nem csak nekem van mindenféle mozgás-sport iránt érdeklődő gyerekem, aki szívesen beülne a KRESZ-pályán keringő kisautókba is (most voltunk egy vidéki strandon, ami mellett hasonló pálya állt, rendesen volt rá érdeklődés harminc fokban is)
  • Színház és Bábszínház: Janikovszky Éva  Bertalan és Barnabás c. meséjét állította színpadra Khaled-Abdo Szaida,  a két címszereplő két kiskutya. Majoros Ági egyszemélyes bábszínházában pedig  Bóbiska hercegnőt láthatjuk   - aKirálynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek leánygyermeke születik. Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból.
  • Megamax Hősképző óriás Angry Birds csúzlival: no comment, az érintett korosztály szüleinek nyilván nem kell magyaráznom.
  • A Csodák Palotája a Gyerekszigeten: a fizika napsütésben és szabadtéren is élvezetes lehet.
  • Habkarton építészet: házak és alagutak, úgy vélem, ide még egy egészen kicsikével is be lehet menni.

28-án lép fel a bevallom, általam nem ismert MintaPinty zenekar is (fogalmam sincs, milyenek, de a nevük tetszik), 27-én az Apacuka, lesz tánctanítás, ugrálóvár, kézműveskedés és Ringató is. Remélhetően esni sem fog.

Idén az eseményről az Index Mindeközben rovatában Bakró-Nagy Ferenc videózott helyettem, itt lehet megnézni.

Vakmacska

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?