macskaszem gyász imaphoto © 2010 S. J. | more info (via: Wylio)

Uram, ha vagy, hallgass meg.

Tudod, hogy nem zaklatlak minden csip-csup ügyemmel. Nem is magamért jöttem.

Figyelj ide, bár tudom, ott van Észak-Korea, ahol tizenéveseket kínoznak a börtönökben, meg a Közel-Kelet, meg annyi más hely, és a hátad mögött is várnak rád millióan. De segíts a barátnőmnek. A volt barátnőmnek. Mert inkább múlt idő ez, a régi, gondtalan évek emléke. Elsodortad őt messze, nem tudtam, nem akartam vele tartani. Most várja az eredményt, hogy lehet-e műteni a kisbabát, azt a kétheteset. Megmenthető, vagy nem. Biztos tudod, miről van szó, ne mondd, hogy nem.

Bár néhány éve egy időben születtek gyerekeink, nem beszélgethetett arról másokkal, az övé megy-e, beszél-e, pelusos-e, ovis-e.

Van-e új virág a kis síron, arról talán. Ha lenne kedve, ha lenne valaki, aki mer erről kérdezni. Nekem azt mondta, ha kimegy a temetőbe, az nagyon rossz, ha nem megy ki, az is nagyon rossz. Nem hagytál neki sok lehetőséget, Uram.

Fél év nagyon kevés egy gyerek életútjának, de ahhoz elég, hogy a szülei összerogyjanak. Tényleg ezt akartad?

Túl vidám volt az a lány? Sokat nevetett? Túl sokat segített másoknak? Vigyázott gyerekre, takarított időseknél, főzött azoknak, akik rászorultak. Senkitől nem sajnált időt, pénzt, fáradtságot. A te kezedbe tette le az életét.

Miért nem vigyáztál rá jobban? Bízott benned, és most is bízik.

Van egy nagy, meleg takarója, amit úgy hívnak, hit, mindent befed. Nekem csak egy szakadt lepedőm van, és ilyenkor nagyon fázom. Én elakadtam már annál a rohadt kígyónál, ami ott tekergett össze-vissza. Berakhattad volna valami ketrecbe.

De ő teljes szívével hiszi, hogy te csak jót teszel vele, hát most váltsd valóra a reményét. Mert ez talán már sok lenne, Uram. Tudom, hogy az ember szinte mindent kibír. De már így is nagyon várja a mennyországot, ahol visszaadod a kisbabáját. Ne rakj több terhet a vállára, kérlek.

Emlékszem még pár dologra abból a könyvből, amit oly nagyra tart, hogy mindent félretett érte.

„Azt bünteti, kit szeret, másképp ő nem is tehet.”

Akkor ne szeresd már annyira ezt a lányt. Ne kelljen két csecsemőt a föld alatt tudnia. Hidd el, elég egy.

Mentsd meg, gyógyítsd meg. Még van pár nap, még nem késő.

Várjál, Uram, mert belefolyik a könnyem a billentyűzetbe, mindjárt jövök.

Szeretném mosolyogni látni megint.

Megteheted, van hatalmad hozzá. Kérlek. Kérlek.

Uram, ha vagy, hallgass meg.

macskaszem