A tízéves kisfiú barátaival egy floridai parkban játszott, amikor megláttak egy nőt, aki fiaival együtt alumínium baseballütővel agyba-főbe ver egy kiscicát, számolt be a Tampa Tribune.

Tünde gyerek állat állatkínzás bátorságpróba jerzyphoto © 2003 Heather Hopkins | more info (via: Wylio)

 

Mire közbeavatkoztak, az egyik macska már halott volt, testét egy kukába dobták és vizet öntöttek rá. Az újság szerint az elkövetők egy 24 éves anya és két (5 és 8 éves) kisfia voltak. A rendőrök a tanúvallomások alapján letartóztatták Joenel Fraziert.

A kismacska, melynek szőrét alvadt vér borította, több sebből vérzett, és képtelen volt kinyitni a szemeit. A félholt állatot a tízéves megmentő édesanyjához vitték, most már jobban van: reagál, és képes enni is. A fekete macskát Little Dexternek nevezték el.

Sarah Murphy, az anya elmondta, hogy a házánál mintegy harmincan gyűltek össze, és Frazier egyik rokona állítólag ordítozott vele, amiért értesítette a hatóságot. Mindazonáltal úgy gondolja, a fia és barátai helyesen cselekedtek. „Nagyon féltek, és ugyanakkor rosszul érezték magukat, amiért a másik kismacskát nem tudták megmenteni” – mondta Murphy az újságnak. „A fiam nagyon boldog, hogy megmentették a kiscica életét, és én is nagyon örülök, hogy megtette. Nélküle a kismacska biztosan meghalt volna.”

Ha túléli, a család örökbe fogadja Little Dextert, ez a fiú kívánsága. „Másról sem tud beszélni, csak a megmentéséről, mely tettére nagyon büszke. Különleges kötelék fűzi a kismacskához” – nyilatkozta az édesanya.

Az eset elgondolkodtatott: vajon melyikünknek lenne mersze közbeavatkozni egy ilyen helyzetben?

Tünde