idő feladat család

Sokféle kisebb-nagyobb ügyre érdemes felkészülni időben.  Megvenni hozzá dolgokat, megírni, összepakolni, megszervezni, időt szakítani rá, esetleg tanulni hozzá valamit. Aztán elérkezik az esemény – és mi sokszor, túl sokszor érezzük úgy, hogy pillanatok alatt elérkezett, és jaj, kéne még hozzá két óra, két nap, két hét, két hónap, akár két év….lássunk pár tipikus példát az „anyaság és vidéke” témakörben!

  1. Esküvő (Főleg a nagyobbacska, szervezős fajta. Jaj, nem hívtam meg X nénit! Nem rendeltünk még virágot!  Te jó ég, mikor jutok így el fodrászhoz/körmöshöz? Azt a négy kilót most tényleg négy nap alatt kellene valahogy leadni….?)
  2. Szülés (Mindjárt szülök, és a gyereknek nincs ágya!!! Szoptatós melltartót most akkor milyet és hol vegyek? Kell bimbóvédő??? Most tényleg ez az egyetlen kórházképes hálóingem??? De én még dolgozom!!!)
  3. Óvodakezdés (Kérek időnyerőt, hogy a gyerek cuccaiba belevéshessem a jelét. Nem, még nem beszéltem meg, hogy lesz a beszoktatás, mi az, hogy jövő héttől???? Kinőtte a benti cipőjét, és holnap reggel kéne bevinni? Igen, még MINDIG nem szobatiszta, kérek egy jó tündért, aki holnaputánra elintézi!)
  4. Iskolakezdés (Két sima, két franciakockás füzet, ünneplő cipő, tornatermi cipő,  bármilyen cipő, számolókorongok, íróasztal, iskolatáska, uzsonnás doboz, filctollak, jajmitfelejtettemel, jajbezárabolt, anyamégmenjünkinkábbstrandra)
  5. Középiskolai felvételi (Listázás, az a nyílt nap holnap van? mi az, hogy múlt héten kezdődött az előkészítő? Megtanultad végre a zárójelszabályt, a Pitagorasz-tételt, elolvastad már azt a kötelezőt, amit az ágyad alól húztam ki tegnapelőtt??? Fodrászhozkénemenni, elájulnak tőled a felvételiztetők…)
  6. Nyaralás (Biztosítás, pótkerék, szállásfoglalás, nehülyéskedjottislehetmatracotkapni, kinőttemafürdőgatyám, kifogjaetetniakutyát, előtteestenagyiszülinapja, elromlottamosógép, nemmegyeksehovaseveletek…)
  7. Évszakváltás (kinőttékazesőkabátot, kinőttékasárcipőt, kinőttékapulcsit, kinőttékamelegítőnadrágot, kiraktaelúgyhogylyukas, kinőttékasapkátis, kinőttékaszekrényt, eztmosthovarakjam, holnaprakelloveráléskorcsolya, nemtalálomnemtalálom…)
  8. Szülinap és más Fontos Családi Események (nemrendeltéltortát? márnincshelyazétteremben, hovaraktamadíszeket, egyóramúlvajönnekavendégek, nincsitthonsütőpor, elfogyottafényképtárhely, retkesaszőnyeg, hajadismilyen)
  9. Érettségi-ballagás-szalagavató  (nincsmegatétel, jajeztnemolvastamel, kérdezzükkiarendhagyóigéket, kihozzaelanagymamát, elfelejtettem elhozni a varrónőtől a ruhát, pogácsátsütszéjjelfélkettőkor?, hajadismilyenígyakarszfényképezkedni)
  10. Gyes után munkakezdés (Menetrendek, adminisztrációk, jajnemérekodadélutánazoviba, kitkérjekmeg, nemvettélbérletet, kihíztamakiskosztümöt, nememlékszemsemmire, elkellettvolnamennitanfolyamra)

+1: Karácsony (ezt szerintem mindenki nagyon jól ismeri: októberben aligvárod, jézusmáriaholnapvan?)

Vakmacska