Mindy napló terhessség kismama

31.hét

Pünkösdhétfőn este Anyósoméknál sütögettünk nyárson. Rég ettünk olyan jó kis hagyományos szabad tűzön sült sonkát-hagymát. Féltem, hogy fel fogja piszkálni a füstölt a gyomrom, de szerencsére nem így lett. Egészen jól elvoltunk, amíg a közeledő vihar el nem mosta a kerti pikniket.

A napok és az éjszakák a vérnyomás mérés, a vizelet tesztek, a sűrű éjszakai ébredések és a gyógyszerszedések között telnek. Átlagban (egyelőre) háromszor kelek Férj reggeli ébresztőjének csörgése előtt. Most a visszaalvással nincs problémám, de ez nem jelenti azt, hogy még nem üti fel a fejét az elkövetkezendő pár hétben. Még(?) nem úgy nézek ki reggel, mint egy kihányttállekvár.

Egyre többet fáj a derekam, és az ágyból való kikelés sem oly egyszerű. Leginkább egy teknősre hasonlíthatok, ami a hátán vergődik, és az egyik oldalról a másikra történő fordulásnál is hasonló a helyzet. Dagad a lábam, próbálom sokat polcolni, pihentetni, de nem bírok egész nap, csak feküdni. Napról napra változik a pocakom, a Kicsi is sokat mozog, még van helye, bár kívülről nézve-érezve ez nem úgy tűnik. Néha nem tudom pontosan megállapítani, melyik szervemen szteppel épp.

Elkezdtem Pötyi dolgainak a rendszerezését. Listát írtam mi hiányzik, még külön gyógyszertári (saját rész is rajta) illetve gyermekágyi, a beszerzése is folyamatban van. Szétszedtem méretre a ruhákat is, a kisebbekkel kezdem majd a mosást haladva a nagyobb méretek felé. A plüssöket, ágyneműket, rácsvédőt, játszószőnyeget, anyagpelenkákat már sikerült kimosni, szépen eltenni. Folytattuk a szoba pakolását, már tényleg csak pár dolog van, ami nem oda való.

Hamarosan össze kell tennem a kórházi táskát is mind magamnak, mind a babának, ha netalántán a kishölgy úgy gondolná, hogy korábban érkezik a világra. Ne akkor kelljen kapkodni, de bízzunk benne erre nem kerül sor, és a vérnyomásom valamint az érkező frontok is kegyesek lesznek ez ügyben hozzánk.

Bejelentkezett a festő június második hétvégéjére, szépen haladnak a dolgok előre, végre. A terasz is alakul, a kőműves is hamarosan jelentkezik.

Hétvége első napján délelőtt vásárolni voltunk, és a hétfői szabad tűzön sült kaján felbuzdulva -és Férj kérlelésére- bográcsban főztünk gulyáslevest. Régen készítettem, de ez most nagyon jól sikerült. Gyorsan kaptam ki a fagyóból hozzá sajtos pogácsát, majd 20 per alatt kisütöttem. Megvacsoráztunk, az érkező vihar villámait kémleltük az égen eközben. Elfáradtam, gyorsan elnyomott az álom este.

Gyermeknapon, -hiába vagyunk már felnőttek és épp mi is egy gyermeket várunk- Anyukám és Anyósom is meglepett minket egy kis aprósággal. Melegítettem még az előző napi levesből és a maradék pogácsával szépen elfalatoztuk. Férj délután a kertben matatott, én nem éreztem magamban elég erőt ahhoz, hogy kövessem így ledőltem pihenni, de most kivételesen nem aludtam el. (Férj szerint igen)

 

Mindy napló terhessség kismama

Mindy napló terhessség kismama

Este az egyik kedvenc filmünket néztük a kanapén pihenve, Férje egy pohár bort, én pedig alkoholmentes sört szürcsölve, kifújva az egész hetet.

Mindy