Többen jelentkeztek a Bezzeganya felhívására és küldték be írásaikat a "Keressük a Bezzeganya kismamáját" pályázatunkra. A szerkesztőség kiválasztotta a nyertest, akinek terhesnaplóját hétről hétre olvashatjátok a blogban. A kismama egy 10 ezer Ft-os Bezzeganya webshop vásárlási utalvánnyal is gazdagodott. Fogadjátok szeretettel az új szerzőt!

33 éves vagyok, Budapesten élek. Három gyermekem van, 6; 4,5 és 2,5 évesek. Jelenleg a 4. babámat várom, a 6. héten vagyok - december 4-én lett pozitív a teszt, aznap olvastam a pályázatról.

Három kicsi gyerek egymás után - folyamatos mozgás, nyüzsgés, sírás-rívás, nevetés, boldogság, kihívás és még sorolhatnám. Most, hogy a Kicsi is 2,5 éves, kezdtünk "fellélegezni". Már nyár óta érlelődött az érzés, hogy olyan jó lenne még egy. A Negyedik.

Aztán az utóbbi pár hónapban már nagyon szerettem volna- és nem, csak nem jelentkezett. Hát jó, időnk van, minek sietni? November közepén beteg lettem, és elmentem orvoshoz. Kaptam is egy jó erős antibiotikumot. A doki meg is kérdezte: Ugye már nem szoptat? Nem, dehogy. Teljesen biztos voltam benne, hogy nem, én most tuti nem vagyok terhes sem - eddig igen, mindig, de most, most nem. Beszedtem a gyógyszert. Teljes nyugalom a menstruáció esedékességekor, minek izgulni? De akkor, hoppá, miért késik? Számoljunk csak? De hát MOST nem lehet! Ezután rögtön, de most? (Mert anyának semmi se jó!) Két napot vártam és megcsináltam a tesztet. Pozitív lett! Hát, örülnöm kéne... de a gyógyszer! Azért egyre jobb érzés a tudat, de mégis. Gyors telefon az orvosomnak - rögtön felvette, ilyen is ritkán van. Utánanéz, minden ok, ne izguljak, semmi komoly. Persze, mindenre ráírják, hogy nem szabad, de nem lesz itt semmi baj! Jó, megnyugszom. És örülök a Negyediknek.

Miért is kérdeztem az orvost? Mi változna? Hiszen semmi! A férjemmel szépen végiggondoltuk a dolgokat. Augusztus közepe. Mint a Második, aki Nagyboldogasszony ünnepén jött a világra. Igen. Hm. Az orvosom tuti szabadságon lesz. A Nagy szeptemberben kezdi az iskolát, a Kicsi az ovit. A legrosszabb időzítés. Ez a mi formánk. Mégis, milyen jó lesz! Már nagyon várjuk!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?