Bicse terhesség szex

A terhességről sokaknak a reggeli rosszullétek, a gyomorégés, a feldagadt boka ugrik be. A testben ezidőtájt kavargó hormonoknak köszönhetően azonban létezik egy fenomenális kísérőjelenség: a heves női orgazmus.

Tudományosan igazolt tény, hogy a terhességkor megnövekedett ösztrogénszint fokozza a medencetájék vérkeringését, a mellek pedig még érzékenyebbé válnak az érintésre. A reggeli rosszullétek alábbhagyásakor sok várandós nő szinte kivirul: hajuk fényesebb lesz, bőrük pedig lágyabb, szexuális étvágyuk pedig megnövekszik.

A terhesség alatti szex a legtöbb kismama számára veszélytelen, különösen az első trimesztert követően, amikor már csökken a vetélés veszélye. (A veszélyeztetett terheseknek javallott, hogy mindig kövessék a szülészorvos előírásait.)

A férfiak egy része ennek ellenére ódzkodik a terhesség alatti szextől. Azzal érvelnek például, hogy “riaszt a gondolat, hogy a baba fejét kocogtatom”  (fizikai lehetetlenség), vagy hogy “túl közel kerülök a még meg nem született lányomhoz”. A férfiak elmondása szerint ritkán hat vágylohasztóan rájuk partnerük súlytöbblete vagy tornyosuló pocakja. Lehet, hogy egyszerűen csak nem akarnak fájdalmat okozni társuknak.

A baba születési időpontjának közeledtével a szexuális vágy lankadhat, hiszen a kismama már igen hamar kifárad közel 9 kilós terhének cipelésétől. Pedig gyakorlati szempontból ekkor a “leghasznosabb” egy jó kiadós orgazmus, mert elősegítheti a méh megfelelő összehúzódását, és fokozza az összehúzódásért felelős hormon, az oxitocin termelődését. Így nagy lendületet adhat a vajúdás megindulásához, ha a nő saját magának örömet szerez vagy társa segítségével jut a csúcsra. Ez utóbbi esetben még a spermában nagy koncentrációban jelen lévő prosztaglandin is ráerősít a folyamatra, hiszen hozzájárul a méhnyak megéréséhez és felpuhulásához, így készítve elő annak kitágulását a vajúdás kezdetekor.

Nincs univerzális recept arra, hogy mi a legtutibb testhelyzet a 9. hónapban. Neked kell megtalálnod. De talán megéri...

Bicse