Lelki szemeiddel láttad, hogy a gyereked minden áldott nap boldogan, magától leül tanulni. Természetesen határtalan a türelme, nem fárad, briliáns és persze min-den-ben tehetséges. A film pereg tovább, csillogó szemek, nagy mosoly, szamárfülmentes füzetetek, frissen hegyezett ceruzák.

Ehhez képest nyűgös és elveszett. Nem élvezi a sulit, nem talál benne örömöt, már az alapoknál is noszogatni kell, te pedig fogod a fejed és keresed a megoldást, mert ez így nem mehet tovább.

Nyugi, mély levegő.

Még csak fél év telt el. Biztatnak, hogy "fogadd el így", "ő ennyit tud", "olyan kicsi még, majd belejön" de legbelül te is érzed, hogy ha most megvonod a vállad, talán ezen az úton maradtok. Elfogadjátok, hogy ez van, nincs mit tenni, "én is utáltam számolni", "én sem ültem meg egy helyben", pedig a szíved mélyén tudod, hogy sokkal több van a gyerekben.

Sokkal több.

Mély levegő és induljunk a startvonalról.

Ha megtanul tanulni, abból baj nem lehet, ugye? Ugye. Az élet bármely területén hasznosítani tudja majd, most is, később is.

A másik alapkő, hogy a gyereked önálló egyéniség. Ezzel együtt az, hogy megtanul-e bombabiztosan írni-olvasni, az nem olyan szabadon választott program, mint az, hogy a paprikát vagy paradicsomot kér-e a vajas buci mellé. Kisiskolás korban az alapoknak kell megszilárdulni, márpedig az írás, olvasás, tanulási készség mind-mind olyan alappillérek, amiknek megléte vagy hiánya nem lehet a gyerek választása, mert minél nagyobb a lemaradás, annál nagyobb ledolgozandó buckát görget maga előtt a kicsi.

A "most nincs kedvem", "nem akarom", "inkább máskor"-tól fénysebességgel jutunk el a szorongásig, pedig lehet, hogy semmi más nem kellene, csak feltérképezni, megszilárdítani, megmutatni gyerekednek a saját tanulási készségeit.

 Noszogatás, bosszankodás, huzavona helyett inkább nézzük meg, honnan indul az egész. Lehet, hogy egy-két varázstrükk kell neki, amivel saját magának "le tudja fordítani" az új ismereteket. Gyertek el hozzánk, nézzük meg, beszéljük át. Praktikákkal, fortélyokkal, végtelen türelemmel és kedvességgel várunk Benneteket a Babó Bizifényesítő Programjára.

http://www.babofejleszto.hu/bizifenyesito/

http://www.babofejleszto.hu/kinek-ajanljuk-a-bizifenyesito-programot/

(PR-cikk)