A nyári szünet előtti utolsó klubon vendégünk lesz a kismamanapló szerzője, Gitta. Elsősorban a foglalkozásáról szeretném őt kérdezni, de a várandósság is szóba kerülhet.

Ma a válások zömében a sok veszekedés, egymás ellenében nyerés, acsarkodás, ki kit foszt ki , ki nyer uralkodik. Ez pedig elsősorban a közös gyermeknek rossz. Rajta is, a vagyonon is osztozni kell. Vannak, akiknek sikerül, és vannak, akik csak a saját érdekeiket nézik, még a gyerekét sem. Gyakran az egyezség után derül ki, hogy rossz a gyerekelhelyezés, láthatás új felállása, a lakhatás, a tartásdíj egyezsége, bármi, ami közös döntést kíván, és ha nincs kompromisszum, az az alapvetően rossz helyzetet tovább nehezíti. Ki segít ilyenkor? Van egyáltalán pártatlan személy, aki képes egyszerre mindenki érdekét nézni? Ma már szerencsére igen. A mediátorok feladatáról fogunk beszélgetni. Kell mindenkinek? Mitől jobb, ha egy mediátor segít minket ebben a nehéz helyzetben? Egyáltalán mit csinál?

Gittával várlak benneteket Június 26-án hétfőn 17-19 óráig a Bezzeganya klubban, Budapesten, a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben. Ára: 1500 Ft. Hozzatok bátran gyereket, mert játékok, színezők várják a kisebbeket, a nagyobbak kirakóval és rejtvényekkel foglalhatják le magukat, míg mi beszélgetünk.

Terveim szerint kicsit több mint két hónap szünet után, szeptember közepén ismét új, érdekes témákkal várlak benneteket, időnként vendéggel. Néhány téma a tervekből: Mesélés, Segíteni, de hogyan? (segélyszervezetek kontra személyes segítség), Továbbtanulás, Beszéljünk-e és hogyan a halálról a gyerekkel?, Fegyelmezés, szeretnék egy olyan édesanyát meghívni, aki felnevelt és útjára bocsátott egy középsúlyos autista gyermeket, anyós-kérdés… Hogy miről legyen még szó, várom a javaslataitokat! Szívesen figyelem, hogy épp mi az aktuális, de elsősorban a ti érdeklődésetek a lényeg. Nyár végén ismét jelentkezem az ajánlóval. Mindenkinek élményekkel teli, boldog nyarat kívánok!

nagycsaládos