Tünde tábor nyár

Évről évre egyre nagyobb a kínálat: a sakktábortól kezdve a nyelvi és tematikus táborokon át a sportos táborokig számtalan lehetősége van annak, aki a gyereke(i)t egy-egy hétre szeretné izgalmas és érdekes programokra beíratni a nyári szünetben. Akinek olyan örökmozgó, mindenlébenkanál gyereke(i) vannak, mint nekem, igyekszik olyan tábort választani, ami kielégíti a mozgásigényüket és tudásszomjukat. Összegyűjtöttem néhányat a neten fellelhető sportos-kalandos lehetőségek közül.

Ahány sportág, annyi tábor! Találtam ottalvós tenisztábort Balatongyörökön 7-17 éveseknek, egy hét 79 ezer Ft. A fővárosban van evezős tábor 8-14 éveseknek, ez napközis, egy hét 24 ezer Ft-ba kerül. A Rómain is lesz napközis vízitábor, itt háromféle „csomagból” lehet választani. Az alapcsomag 9 ezer forint per hét, az „élmény csomag” 15 ezer, a „kaland csomag” pedig 18 ezer Ft. Ehhez még napi 900 Ft az étkezési költség.

Napközis és bentlakásos verzióban is elérhető a mogyoródi Ninjatábor, ahol a bentlakásos ár 39.900 Ft, míg a napközis variáció 26 ezer forintba kerül. A táborban a gyerekek hasznos dolgokat tanulnak meg: tüzet raknak, menedéket építenek, sportolnak, játékosan csatáznak, sőt, csoportokban éjszaka őrzik a tüzet és a csapatzászlót.

Eplényben sporttábort szerveznek olyan sportokkal, mint a vitorlázás, vízisí, kerékpározás, lovaglás. Az ötnapos, bentlakásos tábor ára 65 ezer forint. Gyöngyöstarjánban erdei kalandtábor lesz, de csak egy időpontban: július 3 és 8 között. A bentlakásos tábor ára 55 ezer forint, és olyan programok lesznek, mint futás, csapatsportok, túrák, geocaching (GPS-es kincskereső játék), kötélmászás, éjszakai próba, bográcsfőző verseny, számháború, természetfotózást. A felszerelést a tábor biztosítja.

A lovak szerelmesei mehetnek például Őrbottyánba napközis lovas táborba, ahol öt nap 32900 Ft-ba kerül és a lovas programokon kívül van kisállat-simogató és lehetőség van angolul tanulni, focizni, kosarazni, pingpongozni és trambulinon ugrálni. Már ötéves kortól ajánlott! Tahitótfaluban is van lovas tábor, itt 45 ezer Ft-ba kerül egy hét bentlakással, 40 ezer forint a napközis verzió, 8-18 éveseket várnak.  

Találtam napközis úszótábort a Paskál Fürdőben, ahol 4-12 éves korig várják a gyerekeket. Az ötnapos tábor ára 27 ezer Ft, ebben napi két úszásoktatás van, sportjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, vízi vetélkedőkkel. 

Angol nyelvű kalandtáborok lesznek Balatonberényben és Alsóörsön, ide 9-17 éves kor között lehet jelentkezni. A hétnapos táborban kanadai sportjátékok, kommunikációs és csoportépítő programok lesznek, valamint speciális ESL (English as a Second Language) játékok. Lesz még tábortűz, számháború, bográcsozás, foci, röplabda, ping-pong. Túrázás és túravezetés, térképolvasás, tájékozódási játék, kincskeresés, éjszakai túra. Strandolás, vizes játékok, beachball.  A bentlakásos ár 65 ezer, a napközis 23 ezer Ft.

Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban gyerek horgásztábor lesz 8-14 éveseknek. Hét nap, hat éjszaka, melyben a horgászáson kívül lesz csónaktúra, állat- és madárvilág megfigyelése, fürdés a poroszlói szabadstrandon, stb. ára 48 ezer Ft.

Nőtincsen, ahol már mi is jártunk, idén is lesz indián- íjász- és természet tábor. Itt indián tipikben, nomád körülmények között szállnak meg a 8-18 éves gyerekek, akiknek rengeteg programot szerveznek. Azokra is gondoltak, akik még nem elég nagyok ahhoz, hogy egy hetet bentlakásos táborban töltsenek, ők napi 6 ezer forintért napközis verzióban is részt vehetnek a táborban. A bentlakásos ára 38.500 Ft.

Ti tudtok érdekes sport- és kalandtáborokat?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?