A kórház neve: PTE Szülészeti Klinika Pécs 

A szülés időpontja: 2020. január 

A kórház állapota: Korszerű, barátságos környezet.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Privát szobát kértem, ehhez tartozott egy külön fürdőszoba, tiszta volt és minden nap többször is érkeztek takarítani. A közös fürdőszobát, mellékhelyiséget nem láttam.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Ha jól emlékszem, öt szülőszoba van, ebből egy alternatív szoba, ahol a felsoroltak mind megtalálhatóak, beérkezéskor jelezni kell, ha itt szeretnél szülni. Én normál szülőszobában szültem, barátságos, kellemes környezet volt ott is. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Fogadott orvosom volt, az ő érkezéséig az ügyeletes orvosok és az ügyeletes szülésznő vizsgált, mindannyian figyelmesek és kedvesek voltak. A csecsemős nővérek segítőkészek voltak. Napi két vizit volt, reggel és este, ekkor néhány kérdést feltett az orvos a baba és az anyuka állapotáról, lázmérés, és ha minden rendben, akkor ennyi volt. 

Szülésvezetés: Nem kötelező a gátmetszés, nálam szükség volt rá, mert a lányom nagy súllyal született, nem éreztem semmit, előtte és közben is tájékoztattak, hogy mikor mi fog történni. Kaptam oxitocint, hogy beálljanak a fájások, nem siettették a szülést, három óra alatt megszületett a gyermekünk, komplikációk nélkül. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nincs tapasztalom, de úgy tudom, nem, viszont lehetőség van a császármetszést követően arra, hogy apuka és a baba „szőrkontaktba” lépjenek, azaz az újszülöttet az édesapa mellkasára helyezik, amíg az anyukát ellátják. 

Látogatási rend: Délelőtt 9-től fél 12-ig, majd délután 13 órától egészen este 18 óráig lehet látogatni emlékeim szerint. Apuka nem mehet be a kórterembe. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenka, popsitörlő. Ruhát adnak rá, fotózáshoz lehet vinni, de napközben nem érdemes átöltöztetni, erről ott is tájékoztatnak. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Nincs tapasztalatom.

Van-e VIP szoba? Van, én igénybe is vettem ezt a szolgáltatást. Mikor beérkezel szülni, akkor kell szólni, hogy szeretnél privát szobát, ha van hely valamelyik privát szobában (egy- és kétágyas szobák is vannak), akkor szülés után itt helyeznek el. Én egy kétágyas szobába kerültem. A szoba tiszta, van bent hűtő, és külön fürdőszoba tartozik hozzá. Naponta többször jönnek takarítani. 

Koszt mennyisége, minősége: Átlagos.

Kommunikáció: A szülésznő végig mindenről tájékoztatott a szülés alatt, hogy mikor mi fog történni. Szülés után a csecsemősök is adnak egy rövid tájékoztatást. Ha volt kérdésem, készséggel válaszoltak rá. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: A kórházban töltött napok alatt többször is érkezett védőnő, aki tájékoztatást adott, kérdéseket tehettem fel neki, nagyon kedves és segítőkész volt. Ezen kívül szoptatási tanácsadó is van az osztályon, aki szintén nagy segítség volt számomra. Gyógytornász is érkezett, aki a gátmetszés utáni helyreállító gyakorlatokról adott tájékoztatást. Hazamenetel előtt a szülésznő és az orvosom is meglátogatott. Mindketten adtak tanácsokat. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Számomra kellemes csalódás volt a kórházban töltött három nap. Gyermekkorom óta nem voltam kórházban ezért nagyon tartottam tőle, viszont abszolút pozitív tapasztalatokkal távoztam. A szülésen bent volt a férjem is, miután megszületett a baba, magunkra hagytak minket két órára hármasban, ez nagyon megható, csodás pár óra volt. A baba végig velem lehetett a szobában a kórházban tartózkodás alatt. Vizsgálatokra vitték csak el. Megmutatták, hogyan kell pelenkát cserélni és megfürdetni. Nyilván itt is voltak kimerült, kissé morcosabb dolgozók is, de úgy gondolom, az egészségügyben ezt meg kell értenünk, kiemelni egy esetet sem tudnék, amikor bárki negatívan állt volna hozzám. Remélem, segítettem, megnyugtattam néhányotokat. Örömteli babavárást és babázást kívánok! 

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: vip szobánál 10
  • orvosok segítőkészsége: 9
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 9
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 9

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

KÓRHÁZTESZTJEINKET ITT OLVASHATOD>>>