A kórház neve: Uzsoki utcai kórház, Budapest.

A szülés időpontja: 2017.11.

A kórház állapota: A kórház egy pár éve lett felújítva, nekem semmi problémám nem volt a felszereléssel. Elektromos ágyak, háttámlát, vagy a lábrészt lehet mozgatni. Takarítás minden nap van, minden szobában.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Szép állapotú, tiszta (legalábbis annak tűnik), a látogatói mosdók is jó állapotban vannak. Minden szobának külön fürdője van.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Három vagy négy szülőszoba van, nem tudom pontosan. Van bordásfal és labda, lehet, hogy van kád is, sajnos azt nem tudom. Maga a szülőszoba-részek nagyon szépek, korszerűek.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Orvosok és szülésznők remekek. Nem volt se fogadott orvosom, se fogadott szülésnőm, az ügyeletesnél szültem, aki amíg bent voltunk a kórházban, nagyon kedves és segítőkész volt, pedig tényleg nem adtam egy petákot se. Semmilyen megkülönböztetésben nem volt részem. Szülésznők és tanulók is rendkívül kedvesek voltak. A csecsemős nővérekkel már nem voltam ennyire megelégedve, de akadt köztük nagyon kedves. Gyakran volt ellentmondás, az egyik azt mondta, ezt lehet, a másik meg azt, hogy nem. Szülés után öt napot voltunk bent, szóval tapasztalat volt.

Szülésvezetés: Túl voltam már a terminusomon, és a még mindig nem akart kibújni a fiam, és már a vízbe is belekakilt, szóval indított szülés volt. Megpróbáltuk a természetes szülést, de 8 óra vajúdás, két oxi után se indult lefelé a fiam. Megkérdezték, hogy kérek-e epidurált, kértem. A végén császármetszésem lett.

Császármetszés: A műtőben nem lehet bent apuka, de szülés után egyből neki adják oda a babát. Mérés és tisztítás után beviszik anyukának, miközben őt még varrják. Ha jól emlékszem, kb. két óra után hozták be a szobába nekem. Mivel délután császároztak, és 10-11 körül állítottak fel, ezért az első éjszakát nem velem töltötte a kisfiam.

Látogatási rend: Délelőtt és délután is van látogatási idő. Délelőtt a reggeli vizit után kb. 9.30-11-ig, délután kb. 14-18-ig. A baba csak anyuka kezében lehet vagy a gurulós ágyban (elvileg), de volt olyan látogató más anyukánál, aki kivette az ágyból. Kórterembe nem mehet be senki anyukán és a személyzeten kívül (elvileg).

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenka, ruha (minden napra, csak nagyon vészhelyzetben adnak ruhát) (kis sapka meg kis kesztyű is), popsitörlő, textilpelenka, fényképezős ruha. Krémet és a köldökcsonkra való sprayt adnak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Van ötágyas és háromágyas szoba, minden szobának egy külön zuhany. Én háromágyasban voltam, azt hiszem, a császáros szobák háromágyasak.

Van-e VIP szoba? Van VIP és van egy egyágyas.

Koszt mennyisége, minősége: Hát azt inkább hagyjuk... Szokásos kórházi „étel”. Császárosoknak külön étel az első 1-2 napban.

Kommunikáció: Segítőkészek voltak mindenben. A gyermekorvosok nagyon kedvesek voltak, minden infót elmondtak a vizsgálatokról és az eredményekről.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Hát ilyenre őszintén nem emlékszem. Lehet, hogy volt. Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Az egyik legnagyobbra becsült szoptatási tanácsadó, Sződy Judit és kolléganői minden nap mentek a frissen szült anyukákhoz, hogy segítsenek belejönni a szoptatásba. Melyik póz a legkényelmesebb császárosoknak és természetesen szülőknek. Hogyan fogják a babát, mikor tudja az ember, hogy a baba tényleg eszik, vagy csak komfortszopizik, és a többi.

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség: 9
  •  mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  •  orvosok segítőkészsége: 9
  •  szülésznők segítőkészsége: 10
  •  csecsemős nővérek segítőkészsége: 6
  •  kommunikáció, tájékoztatás: 7
  •  tisztaság: 7
  •  ellátás minősége: 7
  •  személyes élmények: 7

Niki

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Az Uzsoki utcai kórházról itt egy másik beszámoló:



A szülészet saját szoptatási tanácsadóval rendelkezik. Hétköznapokon elérhető, végiglátogatja a frissen szülteket, mi több, kérésre bármikor jön, és mindenben segít.

Tovább>>>